Motor

Cele mai luxoase premiere de la Salonul auto de la Beijing

scris pe 25 Apr 2012 de Constantin Bacheș 6913 vizualizări
Motor - Beijing

Lansările spectaculoase de la Beijing au demonstrat încă o dată supremația Chinei în rândul consumatorilor de lux. Toți producătorii s-au străduit să atragă atenția cu cele mai lungi, cele mai bine echipate și cele mai scumpe modele din istorie. Pe alocuri, motivul Dragonului a ținut să amintească că, pentru poporul chinez, anul 2012 are o semnificație aparte.

Miza Salonului auto de la Beijing crește vizibil de la an la an. Apetitul chinezilor pentru supermașini determină producătorii să lanseze modele din ce în ce mai spectaculoase, în special ca finisări și opțiuni. Mai mult, plăcerea utilizării cu șofer îi determină pe clienți să aleagă modele cu ampatament alungit, chiar și în segmente în  care europenii nu găsesc justificare pentru spațiul suplimentar alocat pasagerilor din spate.

Audi A6 L e-tron

Audi aduce prototipul noii generații de A6 cu ampatament alungit în combinație cu o propulsie hibridă, compusă dintr-un motor 2.0 TFSI de 211 CP și unul electric de 95 CP. A6 L e-tron poate fi alimentat și direct la priză, având o autonomie în modul electric de până la 80 km, condus la o viteză constantă de 60 km/h. Lansat exclusiv pentru piața chineză și produs tot aici în colaborare cu FAW, A6 cu ampatament alungit reprezintă este cel mai bine vândut model Audi. Întreg pachetul de personalizări cât și tehnologiile multimedia sunt personalizate pentru piața locală. Ca exemplu, Audi Infotainment Tech Center din Beijing a adaptat sistemul de navigație pentru a recunoaște 29.000 de litere chinezești.

Audi Q3 jinlong yufeng

Anticipând premiera mondială a SUV-ului Q3 în China, Audi a adus la Beijing două ediții speciale încă în stadiul de concept. Q3 jinglong yufeng se traduce ca „Dragonul auriu în vânt” și are ca temă o mașină potrivită amatorilor de „kitesurf”. Culoarea specială a exteriorului își propune să impresioneze o clientelă tânără, iar sub capotă este amplasat un propulsor pe benzină de 310 CP.

BMW Seria 3 Long

Vedeta standului BMW a fost versiunea cu ampatament alungit pentru noua Serie 3. Astfel, limuzina de clasă medie poate fi comandată exclusiv în China și în varianta „L”, ceea ce aduce un ampatament extins cu 11 cm față de sedan-ul cunoscut. Lista de motorizări include 3 alternative pe benzină: 320Li, 328Li și 335Li.

Jaguar XJ

Jaguar a pregătit premiera mondială a celei mai luxoase versiuni pentru limuzina XJ. Denumită „XJ Ultimate”, noua abordare presupune o echipare superioară celei disponibile până acum și o gamă extinsă de materiale și finisări. Printre dotări se numără scaune individuale pentru pasagerii spate cu reglare electrică și funcții de masaj, un birou din aluminiu acționat electric, funcționalitate integrată pentru iPad, sistem audio Meridian și răcitor pentru șampanie. Tot cu dedicație pentru clienții chinezi, XJ Ultimate are și cel mai mare preț cerut de Jaguar până în prezent – aproape 200.000 euro.

VW E-Bugster Cabriolet

Volkswagen a adus conceptul care anunță varianta decapotabilă a noului Beetle. Sub capotă se ascunde o propulsie exclusiv electrică care asigură o accelerație de la 0 la 100 km/h în 10,8 secunde. Sistemul asigură o autonomie de cel puțin 180 km și se încarcă în modul rapid în aproximativ 35 de minute.

Aston Martin Dragon 88

Producătorul britanic a ținut să impresioneze publicul chinez cu trei modele speciale dedicate exclusiv pieței locale și puternic marcate de tema dragonului – DBS Volante, Virage Coupe și V8 Vantage S Coupe. Denumite Dragon 88 Limited Edition, cele numai 88 de unități incluse în proiect vor putea fi personalizate până la cele mai mici detalii în funcție de imaginația clienților asiatici. Diferitele detalii cu trimitere spre cultura chineză includ culori de inspirație tradițională și embleme evidențiate cu aur de 24 k. Tot la Beijing, a fost expus un model Rapide personalizat  de divizia bespoke „Q by Aston Martin” care se inspiră din dinastia Ming. Aston Martin s-a lansat în China în 2007 și va inaugura 11 reprezentanțe noi până la sfârșitul anului.

Eterniti Artemis

Marca londoneză de modele excepționale lansată în 2010 a adus versiunea finală a primului Super-SUV din lume. Modelul Artemis este construit pe baza lui Porsche Cayenne, însă producătorul anunță un comportament sportiv mult evoluat și personalizări variate. Confortul pasagerilor din spate profită de pe urma a două locuri individuale și a unui spațiu extins cu 10 cm comparativ cu un Cayenne obișnuit. Artemis va accelera de la 0 la 100 km/h în 4,5 secunde și va atinge o viteză maximă de aproape 300 km/h. Cei 600 CP ai motorizării V8 vin la pachet cu o serie de îmbunătățiri tehnice coordonate de specialiști implicați în motorsport. Aspectul agresiv completat de jante de 23 de inci va costa peste 250.000 euro. Pentru China este anunțată o grilă de prețuri diferită.

Rolls-Royce Phantom II Extended Weelbase

Rolls-Royce a ales China pentru prezentarea mondială a versiunii cu ampatament alungit al celei de a doua generații Phantom. Principala modificare de design față de modelul inițial lansat în 2003 se regăsește în partea frontală, unde farurile rotunde au fost înlocuite de forme dreptunghiulare cu tehnologie LED, disponibile standard. Tehnologia este de asemenea adusă la zi, iar Rolls-Royce pune la dispoziția clienților un departament de personalizare care transpune pe mașină teoretic orice culoare dorită. O altă specificație pe care aproape toți posesorii și-o doresc în mașină este plafonul „stelar” care integrează 1600 de lumințe obținute cu ajutorul fibrelor optice cusute manual în stratul de piele. China este prima piață pentru Rolls-Royce, aproape toate mașinile comandate aici fiind cu ampatament mărit.

Bentley Mulsanne Diamond Jubilee Edition

Bentley sărbătorește alături de chinezi ziua de naștere a Reginei în cinstea căreia a lansat o ediție limitată de 60 de unități Mulsanne cu personalizări deosebite. Finisată manual de divizia Mulliner, aceeași care a realizat și limuzina de stat în 2002, Diamond Jubilee se identifică prin plăcuțe personalizate cu numele ediției, tetiere brodate cu fir de aur și inserturi de aur în măsuțele destinate pasagerilor din spate. De asemenea, culorile alese pentru exterior și pentru tapițeria din piele sunt unice pentru ediția limitată și sunt inspirate din drapelul Regatului. Prezentarea oficială a fost găzduită de inaugurarea reprezentanței Bentley de la Beijing, una dintre cele mai mari din lume. Urmare a vânzărilor din 2011, 1664 unități livrate, China este la acest moment cea mai importantă piață pentru producătorul britanic. În primul trimestru al acestui an s-a înregistrat o creștere cu 85% comparativ cu perioada similară a anului trecut.

Lamborghini Urus

Cel mai așteptat model Lamborghini dar și cel mai bine păstrat secret al producătorului italian, SUV-ul Urus a fost prezentat mondial la Beijing, acolo unde se și așteaptă vânzări record. Urus este anunțat ca cel mai performant SUV din lume și va avea în jur de 600 CP furnizați cel mai probabil de un V10. Platforma este preluată din grupul VW și este aceeași folosită pentru VW Touareg, Audi Q7 și Porsche Cayenne.

Porsche Cayenne GTS

Vedeta standului de la Beijing a fost noul Cayenne GTS, model în care Porsche încorporează o filosofie sportivă mai puțin întâlnită în segmentul SUV-urilor. GTS dispune de un motor de 420 CP și de o gardă la sol coborâtă cu 24 mm față de varianta normală.

Interesul lui Porsche pentru piața chineză își găsește explicația în creșterea de 65 de procente înregistrată în 2011 comparativ cu 2010. Cele 24.000 de unități livrate aici fac din China a doua piață ca importanță după Statele Unite și principala destinație pentru Panamera.

Chrysler 300C Ruyi Design

Producătorul american subliniază relansarea pe piața chineză cu o versiune specială a limuzinei 300C închinată Dragonului. Dincolo de nuanța specială a exteriorului și a jantelor masive de 21 de inci, Ruyi Design oferă un interior luxos îmbogățit cu numeroase detalii pe placul pieței asiatice.

Jeep Wrangler Dragon

Versiunea specială dedicată pieței chineze se remarcă prin diferite motive cu trimitere clară spre anul dragonului. Motorizarea aleasă este un V6 pe benzină de 284 CP.

 Mercedes-Benz G 63 AMG 

Alături de prezentarea mondială a coceptului care anunță viitorul CLA, Mercedes-Benz a arătat oficial noua versiune de performanță a restilizatului G-Class. Sub imaginea clasică, GL 63 AMG aduce un pachet de dotări moderne menite să îmbunătățească performanțele dinamice dar mai ales confortul pasagerilor. Motorizarea V8 oferă acum 544 CP și permite o accelerație de la 0 la 100 km/h în 5,4 secunde. Viteza maximă este limitată electronic la 210 km/h.

MG Icon SUV

Marcă sportivă britanică, actualmente deținută de chinezi, MG și-a demonstrat abilitățile cu un prototip desenat în spiritul casei de o echipă de designeri condusă de un englez. Inspirația retro face trimitere spre câteva modele sport de succes dar propune un concurent pentru clasa SUV-urilor compacte. Noul SUV va fi lansat în China în 2014.

Citroen Numero 9

Anticipând lansarea liniei DS în China, Citroen a prezentat un prototip care anunță viitoare modele din gama în care se află la acest moment DS3, DS4 și DS5. Numero 9 se prezintă ca o alternativă la modelele clasice din clasa mare, oferind o caroserie de 5 m lungime și un ampatament de 3 m. Soluția de propulsie este una hibrid compusă dintr-un motor pe benzină de 1,6 l și 225 CP și unul  electric de 70 CP. După același principiu regăsit deja la DS5, Numero 9 dispune de tracțiune integrală și accelerează de la 0 la 100 km/h în 5,4 s. Există și posibilitatea rulării exclusiv electrice pe o distanță de cel mult 50 km iar încărcarea direct de la priză durează 3,5 ore.

Range Rover Evoque Special Edition with Victoria Beckham

Cel mai premiat SUV din ultimul an este lansat acum și într-o ediție specială ale cărei finisări sunt rodul colaborării dintre designerii Land Rover și soția faimosului fotbalist. Evoque în viziunea Victoriei Beckham are o culoare specială, jante de 20 de inci și câteva detalii finisate cu aur roz. În interior, tapițeria din piele are un aspect vintage iar cusăturile sunt asemenea celor întâlnite la mănușile de baseball. Covorașele fac trimiere la Rolls-Royce fiind de o grosime considerabilă. Motorizarea aleasă este de 2,0 l benzină și 240 CP. Lansarea este programată pentru octombrie, cu prioritate în China, la un preț informativ de aproape 100.000 euro.

0 comentarii

Lasați un comentariu

* necesar
* necesar (confidential)
. Prin completarea acestui formular, sunteți de acord cu termenii și condițiile site-ului