Motor

Cadillac ATS – Concurentul american pentru BMW Seria 3

scris pe 09 Ian 2012 de Constantin Bacheș 9443 vizualizări
The 2013 Cadillac ATS compact luxury sedan is a new expression o

Cadillac prezintă la salonul auto de la Detroit noua sa limuzină de clasă medie. ATS promite un pachet complet ce include tehnologie performantă, un plus de imagine şi cea mai redusă greutate din segment. Disponibil cu tracţiune spate şi integrală.

Cadillac decide să intre în segmentul berlinelor premium unde BMW a lansat o nouă generaţie a Seriei 3 iar Audi şi Mercedes-Benz concurează cu versiuni restilizate recent ale modelelor A4, respectiv C-Class. Noul ATS al cărui ampatament ajunge la 2775 mm (2810 mm la Seria 3) afişează un design atractiv în noua filozofie a mărcii descrisă drept Cadillacs Art&Science. Conform comunicării oficiale, ATS este cel mai agil şi mai uşor Cadillac având una dintr cele mai reduse greutăţi din segment – mai puţin de 1542 kg.

Tocmai pentru a obţine manevrabilitatea şi dinamica modelelor germane pe care le concurează, Cadillac a folosit pentru teste în principal faimosul circuit de la Nurburgring. Rezultatul final ar trebui să ofere un nivel ridicat al performanţelor la care contribuie o listă impresionantă de îmbunătăţiri precum distribuţia egală a maselor pe punţile faţă-spate, un sistem de suspensie complex, ajustabil de către şofer, frâne Brembo şi opţional un sistem de tracţiune integrală.

Gama de motorizări include două propulsoare cu 4 cilindri pe benzină, dintre care Cadillac promite să impresioneze la nivel mondial cu un 2,0 l turbo de 270 CP. Publicul american va avea la dispoziţie şi un V6 de 3,6 l, estimat la 320 CP.

Echiparea lui ATS devine un atu al modelului american, fiind incluse jante de 17 inci standard (18 inci opţional), faruri şi stopuri cu tehnologie LED şi un sistem integrat multimedia, Cadillac User Experience (Cadillac CUE), capabil să se adapteze atât clienţilor care îşi doresc o interfaţă simplificată dar şi utilizatorilor dornici de funcţii complexe.

CUE poate comunica cu până la 10 dispozitive prin intermediul Bluetooth, dispune de sloturi pentru USD, SD card-uri şi playere MP3, folosindu-se în acelaşi timp de o interfaţă ce include doar 4 butoane. Completarea se face prin comandă vocală şi prin intermediul diplay-ului LCD cu touch-screen al cărui comportament preia din proprietăţile unui smart-phone. Sistemul de sunet este asigurat de Bose. Noul Cadillac ATS va fi disponibil la vânzare de la jumătatea anului.

0 comentarii

Lasați un comentariu

* necesar
* necesar (confidential)
. Prin completarea acestui formular, sunteți de acord cu termenii și condițiile site-ului