Motor

BMW Seria 6 Gran Coupé – Cel mai sedan dintre coupe-uri

scris pe 12 Dec 2011 de Constantin Bacheș 16433 vizualizări
feat bmw

Urmând promisiunea lansată în 2010 la Salonul auto de la Beijing, BMW se alătură acum segmentului „coupe cu 4 uși” o dată cu versiunea „alungită” a Seriei 6. Noul model intră în concurență directă cu inventatorul clasei, Mercedes-Benz CLS, dar și cu Audi A7 și Porsche Panamera.

BMW a prezentat în 2010 prototipul Gran Coupe și era doar o chestiune de timp până când urma să fie anunțată lansarea în producția de serie. Noul Seria 6, oferit în prezent în versiune cabrio și coupe, devine, începând de anul viitor, disponibil și în varianta mai lungă cu patru locuri veritabile și patru portiere fără ramă.

Seria 6 Grand Coupe beneficiază de o caroserie alungită cu 11,1 cm față de variantele cu două uși, ceea ce se traduce printr-un ampatament mai mare comparativ cu celelalte versiuni. Conform comunicatului oficial, cei patru pasageri beneficiază de o poziție mai ridicată a șezutului pentru a obține o poziție confortabilă în habitaclu și o viziune completă asupra drumului.

Seria 6 Gran Coupe poate fi comandată în varianta 640i cu motorul pe benzină de 3,0 l și 320 CP sau în varianta diesel, unde 640d oferă 313 CP pornind tot de la un motor de 3,0 l cu 6 cilindri. Atât 640i cât și 640d accelerează de la 0 la 100 km/h în 5,4 secunde și au o viteză maximă limitată electronic la 250 km/h. Diferențele se regăsesc la nivelul cuplului motor, 450 Nm la benzină, respectiv 630 Nm la diesel, cât și la consumul mediu de carburant, 7,7 l/100 km pentru 640i versus 5,7 l/100 km la 640d.

Vârful de gamă pentru moment este 650i Gran Coupe echipat cu V8-ul pe benzină de 4,4 l și 450 CP, cu 43 CP mai mult față de variantele V8 oferite pentru caroseriile cabrio și coupe. În acest caz, modelul ajunge de la 0 la 100 km/h în 4,6 secunde sau în 4,5 secunde atunci când se optează pentru tracțiunea integrală xDrive.

Lista echipamentelor standard este menită să ridice ștacheta noii Serii 6 Gran Coupe în raport cu concurența. BMW oferă pentru coupe-ul cu patru uși tapițerie din piele, scaune reglabile electric cu memorie, climatizare cu două zone, sistem audio profesional, faruri cu xenon și sistem de iluminare pe timp de zi cu LED, pilot automat cu funcție de frânare și jante de 18 inci. Tehnologiile Efficient Dynamics se regăsesc în suspensia reglabilă electronic, în transmisia automată cu 8 trepte dar și în modul de condus ECO PRO care urmărește un consum scăzut și reducerea emisiilor poluante.

Noua Serie 6 Gran Coupe primește opțional toate dotările spectaculoase cunoscute de la versiunile Cabrio și Coupe, inclusiv sistemul audio Bang & Olufsen.

1 comentariu

Lasați un comentariu

* necesar
* necesar (confidential)
. Prin completarea acestui formular, sunteți de acord cu termenii și condițiile site-ului