Motor

BMW Seria 4 – Noul coupe de clasă medie

scris pe 15 Iun 2013 de Constantin Bacheș 7865 vizualizări
deschidereBMW_4

BMW își prezintă a patra generație a Coupe-ului de clasă medie sub denumirea „4”. Deși preia platforma tehnică și designul de la actualul Seria 3, noul model este sensibil mai mare și prezintă câteva detalii de stil proprii. Pentru moment, cel mai puternic 4 oferă 306 CP și accelerează de la 0 la 100 km/h în 5,4 secunde!

BMW a decis să renunțe la denumirea de „Seria 3 Coupe” în dorința de a pune într-o lumină proprie a patra generație a Coupe-ului de clasă medie. Anunțat încă de la începutul anului prin intermediul BMW Seria 4 Concept Coupe, noul model impresionează prin designul personalizat și prin dimensiunile diferite față de actualul Seria 3 pe baza căruia este construit.

Coupe-ul 4 propune o siluetă dinamică, tipică pentru BMW, unde consolele scurte sunt contrabalansate de o capotă a motorului alungită și de un posterior plonjat. Partea frontală are elementele de design ale Seriei 3, dar se disting câteva detalii estetice noi, precum cele două prize de aer „decupate” în spatele roților din față pentru a diminua rezistența la vânt. Caroseria noului 4 este mai lată și mai lungă față de generația anterioară a coupe-ului dar și mai joasă, BMW anunțând cel mai coborât centru de greutate din toată gama actuală de modele. În plus, comunicarea oficială menționează o distribuție a maselor de 50& pe puntea spate, respectiv 50% pentru puntea față.

În interior, înrudirea cu Seria 3 continuă, iar pentru bancheta spate s-a ales „conturarea” a două locuri individuale. Preluând strategia recentă de configurare, clienții vor avea de ales între trei linii de echipare, Sport, Modern și Luxury, dar există și opțiunea pachetului M. Personalizarea imaginii și a dotărilor urmează „rețeta” cunoscută deja de la Seria 3 sedan și break.

Gama de motorizări disponibilă la început include trei alternative – un diesel de 184 CP (420d) și două propulsoare pe benzină, de 245 CP (428i) și 306 CP (435i). Transmisia standard se realizează prin intermediul unei cutii de viteze cu 6 trepte, iar opțional se oferă o transmisie automată cu 8 rapoarte. În plus, motorizările pe benzină pot fi comandate și în combinație cu sistemul de tracțiune integrală xDrive.

Pachetul de tehnologii care însoțește noua Serie 4 este „împrumutat” de la actuala Serie 3 și include toate „cunoștințele” BMW de la acest moment. Astfel, noul Coupe beneficiază de pachetul EfficientDynamics pentru a garanta consumuri reduse cu până la 20% pentru toate motorizările. Pe lista inovațiilor comparativ cu vechea generație a Seriei 3 Coupe mai apar funcțiile BMW ConnectedDrive, în special sistemul profesional de navigație care oferă acum o grafică îmbunătățită și elemente 3D. Seria 4 beneficiază, printre altele, de Head-Up Display integral color, de un sistem complex de avertizare în cazul unui pericol iminent și de faruri cu tehnologie LED.

Seria 4, prezentată acum în versiune Coupe, va fi completată de o versiune Cabrio ce urmează a fi anunțată curând.

0 comentarii

Lasați un comentariu

* necesar
* necesar (confidential)
. Prin completarea acestui formular, sunteți de acord cu termenii și condițiile site-ului