Motor

BMW 328 Hommage – 75 de ani de performanță

scris pe 24 Mai 2011 de Constantin Barbu 18634 vizualizări
bmw

BMW 328 este considerată de către mulți drept una dintre cele mai frumoase și mai performante mașini sportive din anii ’30. La aniversarea de 75 de ani de la lansarea primului 328, compania bavareză a lansat un nou model aniversar prin care sărbătorește trei sferturi de secol de excelență automobilistică.

Lansarea a avut loc în apropierea circuitului Mille Miglia, în Italia, locul unde primul BMW 328 a stabilit recordul pentru viteza medie pe circuit, record care nu a fost învins nici până în ziua de azi. Noua ediție, BMW 328 Hommage dorește “să aducă un omagiu pasiunii și inventivității creatorilor modelului original”, explică Karl Baumer, CEO al BMW Group Classic. “Ei au creat o mașină care este considerată un punct de referință în istoria automobilului”, a adăugat Baumer.


BMW 328 Hommage transpune valorile modelului original într-o mașină sportivă avangardistă care beneficiază de toate progresele tehnologice ale prezentului, la fel cum a fost și modelul original la vremea lui. Noul coupe reprezintă o schimbare importantă pentru companie, fiind prima mașină creată în mod expres pentru a fi cât mai ușoară. Cu o greutate de doar 780 kg, bolidul este construit parțial din plastic ranforsat cu fibră de carbon, un material recunoscut pentru raportul excelent între greutate și stabilitate, mai durabil și mai ușor decât aluminiul.

Designul exterior și interior reprezintă o reinterpretare modernă a liniilor primului model 328. La exterior, elementele din fibra de carbon sunt evidențiate și, la fel ca și BMW 328 1938, mașina nu are uși. Grila frontală are aceeași formă îngustă ca și modelul original, unul dintre primele BMW-uri care au adoptat acest detaliu estetic care, în forma sa evoluată, a devenit sinonim cu marca. În interior, panoul de instrumente afișează informațiile importante pe două terminale iPhone susținute de suporturi speciale.

BMW nu a făcut publice informații detaliate despre motorizarea noului 328 Hommage, menționând doar că este folosit un motor de 3.000 de centimetri cubi cu șase cilindri.


1 comentariu

Lasați un comentariu

* necesar
* necesar (confidential)
. Prin completarea acestui formular, sunteți de acord cu termenii și condițiile site-ului