Motor

Bentley prezintă Continental GT și GTC V8, versiunile „de buget”

scris pe 12 Dec 2011 de Constantin Bacheș 15189 vizualizări
feat bentleyt

La un an de la lansarea celei de a doua generații Continental GT și GTC, Bentley anunță adăugarea unei noi motorizări V8, mai „liniștită” față de oferta actuală, dar și mai economică și ecologică. Noile Continental GT și GTC V8 vor fi lansate oficial în ianuarie 2012.

Cu o lună înainte de Salonul auto de la Detroit, Bentley prezintă imagini și informații despre noua motorizare V8 bi-turbo ce va echipa Continental GT și GTC, alături de consacratul W12 de 6,0 l. Noul propulsor V8 livrează 507 CP și un cuplu motor de 660 Nm, disponibil pe o plajă de turații cuprinsă între 1700 și 5000 rpm. În combinație cu noua transmisie automată cu 8 rapoarte, Continental V8 va accelera de la 0 la 100 km/h în mai puțin de 5 secunde și va atinge o viteză maximă de peste 290 km/h. În același timp, noua combinație disponibilă pe coupe și cabriolet va garanta un nivel redus al emisiilor de CO2 și va asigura o autonomie de peste 800 km cu un singur rezervor.

Conform comunicării oficiale, noul motor respectă promisiunea Bentley de a livra un propulsor capabil să livreze o reducere de 40% a consumului mediu de benzină și a noxelor poluante eliberate în atmosferă. V8-ul dispune de tehnologii de ultimă oră, inclusiv un sistem sofisticat de management care decuplează 4 cilindri atunci când nu este nevoie de toată puterea.

Versiunile V8 se disting și estetic prin detalii la nivelul grilei frontale dar și în partea din spate unde evacuările cromate au o formă unică. Special pentru a sublinia caracterul special al motorizării, designerii Bentley au ales să monteze logo-ul „B” de culoare roșie. Ambele modele Continental V8 sunt oferite standard cu jante de 20 de inci (opțional cu 21 de inci) vopsite într-o nuanță unicat de negru – Diamond Black sau argintiu – Diamond Silver. Asemeni versiunii W12 de 640 CP, noile Bentley Continental dispun de un performant sistem de tracțiune integrală.

De la lansarea primei generații de Continental GT în 2003, Bentley a comercializat până în prezent peste 50.000 de unități ceea ce transformă uzina Bentley din Crewe, Anglia, în cel mai mare producător de motoare cu 12 cilindri din lume.

2 comentarii

Lasați un comentariu

* necesar
* necesar (confidential)
. Prin completarea acestui formular, sunteți de acord cu termenii și condițiile site-ului