Motor

Bentley a anunțat conceptul primului său SUV, EXP 9 F

scris pe 06 Mar 2012 de Constantin Bacheș 7842 vizualizări
Motor - Bentley SUV

Bentley prezintă la Geneva prototipul primului SUV din istoria mărcii. EXP 9 F reinterpretează designul deja consacrat al limuzinelor Mulsanne și Continental pe care îl suprapune unui motor W12 de 6.0l, bi-turbo, capabil să livreze 600 CP. Deși este prezentat doar cu titlu de concept, apariția unui SUV Bentley nu este deloc exclusă în viitorul apropiat.

EXP 9 F pe numele său de cod, ar urma să inaugureze a treia linie de modele a companiei alături de limuzinele Mulsanne și Continental GT. De altfel, conceptul împrumută grila radiatorului, farurile rotunde și liniile generale de design ale sedanurilor, adaptate pentru ceea ce înseamnă un SUV.

Conceptul Bentley EXP 9 F este pus în mișcare de un motor W12 twin-turbo de șase litri, același care se regăsește și sub capota modelelor Continental. Cu toate că este o privire în viitor, mașina este puternic impregnată de stilul clasic al mărcii. Interiorul este acoperit de lemn lăcuit, piele, aluminiu și bronz în cel mai pur stil britanic. Cusăturile scaunelor sunt inspirate de cele ale unei jachete sport de vânătoare, iar pasagerii din spate au la dispoziție un spațiu de picioare generos, dar și un mini-frigider în care este pusă la rece o sticlă de șampanie.

0 comentarii

Lasați un comentariu

* necesar
* necesar (confidential)
. Prin completarea acestui formular, sunteți de acord cu termenii și condițiile site-ului