Motor

Aventură la bordul avionului subacvatic

scris pe 13 Aug 2012 de Dragoș Aliciu 6659 vizualizări
Motor - Nymph

Există pasionați de artă, ceasuri, vinuri rare sau automobile. Richard Branson, fondatorul grupului Virgin, colecționează destinații cu totul ieșite din comun. Și, dincolo de asta, își comandă singur aparatele cu care urmează să le descopere. Necker Nymph este unul dintre ele.

Britanicul Richard Branson nu este nici pe departe unul dintre miliardarii „obișnuiți“ ai planetei. Are propria sa linie aeriană, dezvoltă un program turistic de explorare a spațiului, iar Virgin Oceanic e o misiune privată de descoperire a mărilor și oceanelor la bordul unui submarin de înaltă performanță pe care o finanțează.

Dar dincolo de experimentele cu ambiții înalte și riscuri pe măsură, Sir Branson investește și în aparate de explorare mai puțin periculoase. Necker Nymph nu are legătură cu planurile ambițioase ale Virgin Oceanic. Submersibilul cu o capacitate de trei locuri și cockpit deschis este una dintre atracțiile insulei private Necker din cadrul Virgin Limited Edition. Vasul a fost proiectat și construit de inginerul Graham Hawkes și face parte dintr-o clasă cu totul specială de vehicule subacvatice.

Spre deosebire de un submarin, care are nevoie de balast pentru a se scufunda, submersibilul lui Hawkes funcționează ca un avion subacvatic. În loc să ajute la ridicarea aparatului în aer, aripile laterale creează portanță negativă, împingându-l în jos până la o adâncime maximă de 18m. Necker Nymph acumulează viteză deplasându-se pe suprafața apei, iar apoi se scufundă ușor prin apăsarea unei manete.

 

„Avionul submersibil“ poate lua la bord 2 pasageri și un pilot pe care îi duce în explorarea epavelor din apele insulei Necker sau în expediții de observare a balenelor și delfinilor. Nymph atinge o viteză maximă de 6 noduri pe oră și nu necesită cunoștințe avansate de scuba diving pentru a fi închiriată.

Despre Necker Island

Necker Island este o insulă din cadrul arhipelagului Insulelor Virgine din Caraibe. Deținută de Richard Branson încă din 1978, a fost transformată într-un loc de retragere, unul dintre cele mai spectaculoase din portofoliul Virgin Limited Edition.

0 comentarii

Lasați un comentariu

* necesar
* necesar (confidential)
. Prin completarea acestui formular, sunteți de acord cu termenii și condițiile site-ului