Motor

Avanpremiera Salonului Auto de la Frankfurt: Mini, Bentley, Ferrari, Jaguar

scris pe 10 Aug 2011 de Constantin Bacheș 6937 vizualizări
frank3

Lista premierelor mondiale ce urmează a fi prezentate în septembrie la Frankfurt continuă. Toți producătorii se grăbesc să anunțe modele noi, puternice, dar și ecologice în același timp.

Mini continuă diversificarea gamei și confirmă noul model Coupé pentru Salonul de la Frankfurt. Mini Coupé preia platforma de la versiunea Cabriolet, dar oferă numai două locuri, ceea ce se traduce printr-un spațiu mai mare pentru bagaje. Parbrizul a fost înclinat cu 13 grade comparativ cu versiunea cabrio, iar hardtop-ul din aluminiu a fost poziționat cu 29 mm mai jos. Cea mai puternică versiune cu motorul de 1,6 l Turbo JCW de 208 CP are o accelerație de la 0 la 100 km/h în 6,4 s. Pentru o mai bună stabilitate la viteze mari, Mini Coupé oferă un eleron înglobat în capacul portbagajului care se ridică automat la mai mult de 80 km/h.

Mini Coupe

Bentley anunță versiunea cabrio, GTC, pentru noul Continental GT, iar Lamborghini va prezenta o nouă ediție supersport de stradă pentru Gallardo.

Bentley Continental GT

Grupul Land Rover Jaguar, deținut în prezent de concernul indian Tata, va avea de asemenea o prezentă importantă la Frankfurt. Land Rover are pregătit prototipul noului Defender în timp ce Jaguar aduce o propunere de roadster compact, concurent pentru Porsche Boxster.

În clasa producătorilor cu ambiții premium, Peugeot se prezintă cu cea mai performantă versiune din gama noului 508. Modelul 508 RXH Crossover beneficiază de o soluție de propulsie 4×4 care combină avantajele unui motor diesel de 2,0 l HDI cu ale unui motor electric de 38 CP. Noul model ajunge la o putere totală de 200 CP și este anunțat cu un consum mediu de 4,2 l/100 km, fiind capabil să ruleze într-un mod exclusiv electric.

Peugeot 508 RXH Crossover

Mazda aduce la Frankfurt în premieră SUV-ul compact CX-5 al cărui design a fost creat în spiritul noului limbaj de design al mărcii. Noua motorizare diesel de 2,2 l oferă 173 CP în condițiile unui consum redus de carburant și emisii poluante de sub 120 g/km. Pachetul tehnologic înglobat în noul model Mazda, include un șasiu SkyActiv schimbat radical față de vechia soluție, o transmisie manuală  cu 6 trepte optimizată și o nouă suspensie.

Mazda CX-5

La capitolul anunțuri fără imagini intră versiunea cabrio a modelului Ferrari 458 Italia care va primi numele Spider. Tot în liga italienilor se pare că va exista și un SUV Maserati care ascunde pe dedesupt platforma unui Jeep Grand Cherokee. La Alfa Romeo s-a comunicat deja un teaser pentru noul model 4C, dar modelul e deja mai mult sau mai puțin cunoscut în urma apariției ca prototip în primăvară la Salonul auto de la Geneva.

0 comentarii

Lasați un comentariu

* necesar
* necesar (confidential)
. Prin completarea acestui formular, sunteți de acord cu termenii și condițiile site-ului