Motor

Audi sărbătorește 30 de ani de quattro cu un concept hibrid de 700 CP

scris pe 04 Sep 2013 de Mihai Petrescu 4655 vizualizări
quattro

Audi prezintă la Frankfurt urmașul coupeului Sport Quattro lansat acum 30 de ani. Noul concept Audi Sport quattro anunță un viitor model supersport și este animat de un sistem de propulsie hibrid capabil de o accelerație de la 0 la 100 km/h în 3,7 secunde și de o viteză maximă de 305 km/h!

Audi marchează trei decenii de la prezentarea modelului Sport quattro omologat pentru campionatul internațional de raliuri și care, cu o putere de 306 CP, s-a impus drept „senzația” momentului. O dată cu noul prototip, Audi face trimiteri la designul din 1983 și păstrează proporțiile unui model de competiție. În același timp, viitorul imaginii de marcă se poate anticipa grație blocurilor optice cu tehnologia Matrix LED prezentate recent la facelift-ul limuzinei A8. Grila radiatorului cu formă hexagonală este de asemenea dispusă în două planuri, un element nou în contextul modelelor Audi.

Pentru interior atenția se concentrează asupra șoferului prin modul de dispunere al comenzilor și planșei de bord. Finisările lasă să se întrevadă utilizarea materialelor ușoare și păstrează tonul sobru din motorsport. Ca inovații, ceasurile de bord au fost înlocuite de un display pe care informațiile sunt afișate 3D iar panoul de comandă al sistemului de climatizare este înglobat în gurile de aerisire.

În loc de o motorizare convențională, conceptul Sport quattro vine cu o soluție hibrid de 700 CP. Puterea generată de un V8 biturbo pe benzină și de un motor electric de 150 CP electric ajunge la toate roțile prin intermediul unei cutii de viteze automată tiptronic cu 8 trepte. Consumul mediu anunțat nu depășește 2,5 l/100 km iar în modul exclusiv electric Audi promite o autonomie de până la 50 km.

0 comentarii

Lasați un comentariu

* necesar
* necesar (confidential)
. Prin completarea acestui formular, sunteți de acord cu termenii și condițiile site-ului