Motor

Audi întinerește stilul gamei A5

scris pe 13 Iul 2011 de Constantin Bacheș 8199 vizualizări
feat

Pentru sfârșitul anului, Audi a pregătit schimbări discrete pentru imaginea lui A5 și o evoluție la nivel de eficiență și echipări. Noile modificări privesc toate versiunile de caroserie din gamă.

Noile A5 Coupé, A5 Cabriolet și A5 Sportback cât și versiunile de înaltă performanță din seria S5, preiau acum stilul recent lansatului sedan A6. Gama de motorizări va primi un nou propulsor pe benzină 1,8 TFSI de 170 CP și 320 Nm, al cărui consum mediu este anunțat la 5,7 l/100 km. Performanța se datorează introducerii sistemului stop-start oferit standard la toate versiunile. Motorizarea 2,0 l TFSI rămâne în ofertă, dar i se adaugă și un V6 de 3,0 l TFSI care oferă 272 CP. Pentru amatorii diesel, gama A5 include un 2,0 l TDI de 177 CP și un 3,0 l TDI de 204 CP. Consumul mediu este anunțat la 4,7 l și se anunță o versiune Euro 6 pentru propulsorul de 3,0 l.

Pentru transmisii, vor exista în continuare opțiunea manuală cu 6 trepte și cea automată cu variație continuă pentru modelele cu tracțiune față. Pentru versiunile quattro, Audi pune la dispoziție cutii de viteze manuale sau automate S-tronic cu 7 trepte și două ambreiaje.

Toate modelele S5 vor fi motorizate de propulsorul de 3,0 l TFSI de 333 CP și 440 Nm, acesta înlocuind V8-ul de 4,2 l disponibil pe versiunea Coupe. Astfel, S5 accelerează de la 0 la 100 km/h în 4,9 secunde și promite un consum mediu de 8,1 l/100 km.

Toată gama A5 primește acum direcție asistată electromecanic pentru a se obține o mai bună manevrabilitate la orice viteză și un feedback real pentru șofer. Alături de modificările de design de la exterior și interior, Audi a operat și un upgrade al pachetului Infotainment și a adăugat noi sisteme de asistență a șoferului. Pachetul de dotări include Active Lane Assist, Adaptive Cruise Control și asistare la frânarea de urgență.


0 comentarii

Lasați un comentariu

* necesar
* necesar (confidential)
. Prin completarea acestui formular, sunteți de acord cu termenii și condițiile site-ului