Motor

Audi A3 e-tron – conceptul care anunță noile modele electrice

scris pe 21 Feb 2013 de Constantin Bacheș 6121 vizualizări
Audi A3 e-tron

Salonul auto de la Geneva va prilejui prezentarea oficială a prototipului A3 e-tron a cărui propulsie de tip plug-in hybrid oferă 204 CP și o accelerație de la 0 la 100 km/h în 7,6 secunde. Consumul mediu anunțat nu depășește 1,5 l /100 km.

Deși, în general, automobilele cu propulsive electrică sunt percepute ca un compromis al viitorului, Audi vrea să demonstreze contrariul odată cu premiera mondială a conceptului A3 e-tron. Versiunea hibridă cu alimentare de la priză a noului A3 Sportback poate accelera de la 0 la 100 km/h în 7,6 secunde și atinge o viteză maximă de 222 km/h. În același timp, producătorul garantează un consum mediu de 1,5 l și un nivel al emisiilor de numai 35 g/km. În modul electric, A3 e-tron poate rula cu până la 130 km/h iar autonomia ajunge până la 50 km.

Soluția hibridă se folosește de un propulsor pe benzină TFSI

de 1,4 l și de un motor electric de 100 CP, care pot funcționa fie individual, fie împreună. Audi anunță că accelerația este puternică și în modul exclusiv electric dar șoferul are alternativa unui sprint folosind ambele surse de putere. Atunci când pedala de accelerație nu este apăsată, ambele motoare sunt dezactivate pentru a crește autonomia.

Audi nu este la primul experiment de tip e-tron. Propulsia menită să echipeze Audi-urile din viitor a mai fost experimentată pe modelele R18 e-tron, R8 e-tron , A6 L e-tron și A1 e-tron.

0 comentarii

Lasați un comentariu

* necesar
* necesar (confidential)
. Prin completarea acestui formular, sunteți de acord cu termenii și condițiile site-ului