Motor

Aston Martin V12 Zagato – când conceptul devine realitate

scris pe 09 Feb 2012 de Constantin Bacheș 12765 vizualizări
Motor - Aston Martin Zagato

Urmare a reacției pozitive de care s-a bucurat prototipul prezentat anul trecut, Aston Martin V12 Zagato devine realitate pentru un număr de 150 de pasionaţi. Construit exclusiv din materiale uşoare în atelierele Aston Martin, bolidul permite o acceleraţie de la 0 la 100 km-h în 4,2 secunde şi atinge o viteză maximă de 305 km/h!

Aston Martin va prezenta la jumătatea lunii, cu ocazia concursului de eleganţă din Kuwait, noul rod al colaborării cu Zagato, un carosier cu tradiţie din Italia. Proiectul de superperformanţă V12 Zagato, construit pe platforma modelului V12 Vantage, a putut deja fi admirat ca prototip încă din 2011, acelaşi an în care două exemplare funcţionale au participat la cursa de anduranţă de la Nurburgring.

Toată caroseria ale cărei detalii au fost redesenate de designerii Zagato este construită şi asamblată manual în Marea Britanie, fiind folosite exclusiv materiale uşoare, carbon şi aluminiu, pentru ca structura finală să nu depăşească 1680 kg. În interior este propusăp o tapiţeria specială din piele iar ornamentele din carbon poartă de asemenea amprenta imaginaţiei Zagato. Motorizarea V12 de 510 CP este cuplată la o cutie de viteze manuală cu 6 trepte, o serie de tehnologii prezente având rolul de a permite utilizarea şi în regim de circuit.

Aston Martin V12 Zagato se va produce în serie limitată de 150 de unităţi pentru un preţ de 400.000 lire sterline. Colaborarea dintre producătorul britanic de maşini sport şi carosierii Zagato a debutat acum 50 de ani o dată cu prezentarea modelului DB4 GT.


2 comentarii

  • kizi pe 09 Feb 2012

    Arata superb dar pentru pretul de 400k GBP este mult prea mare pentru un Aston Martin.Daca nu ma insel,este cel mai scump Aston din istorie (ma refer la masiniile de serie)

    Reply

Lasați un comentariu

* necesar
* necesar (confidential)
. Prin completarea acestui formular, sunteți de acord cu termenii și condițiile site-ului