Motor

Aer de limuzină – Eurocopter EC145 „Mercedes-Benz Style”

scris pe 19 Mai 2011 de Constantin Bacheș 19709 vizualizări
featured

Cel mai mare producător de elicoptere civile din lume, Eurocopter, și Mercedes-Benz au prezentat un model aparte, inspirat ca materiale și finisări din lumea automobilelor.

Interiorul premium este opera Studioului Mercedes-Benz Advanced Design de la Como, Italia, și este puternic inspirat de stilul limuzinelor Mercedes-Benz. Tocmai pentru că a preluat din mentalitatea unor automobile de succes, EC 145 își găzduiește pasagerii într-un peisaj în care un pasionat al modelelor S-Class sau E-Class recunoaște imediat calitatea materialelor, prezența diferitelor spații de depozitare și o serie de echipamente din sfera auto. A fost inclus chiar și un sistem de iluminare ambientală al cărui grad de intensitate sau culoare pot fi setate în funcție de situație, sistem oferit în premieră la S-Class.

Filosofia designerilor Mercedes-Benz a urmărit să adapteze arhitectura interiorului pentru diferite misiuni, de la călătorii de afaceri până la vacanțe cu familia. Astfel, toate scaunele sunt fixate pe șine și pot fi rearanjate ușor în configurații de 4 până la 8 pasageri. Dacă este nevoie de mai mult spațiu pentru bagaje, scaunele se pot demonta foarte repede. Zona de încărcare preia de asemenea sisteme de modulare și ancorare a genților întâlnite de obicei în portbagajul mașinilor.

Noul EC 145 „Mercedes-Benz Style” a fost anunțat acum un an ca prototip, la aceeași expoziție, iar acum este deja disponibil în versiune de serie. Imaginea și interiorul personalizate de Mercedes-Benz completează nivelul excelent al celui mai performant model de clasă medie ce dispune de două motoare de câte 740 CP fiecare. Lansat în versiune standard în 2002, EC 145 permite o autonomie de 680 km la o viteză de croazieră de 246 km/h. Este de altfel singurul helicopter din clasa lui care poate transporta 8 pasageri, fiind vândute până acum peste 400 de unități în toată lumea pentru diferite întrebuințări. Mai multe informatii tehnice aici.

După terminarea evenimentului de la Geneva (17-19 mai), primul elicopter „Mercedes-Benz Style” va fi livrat unui client european.

Grupul franco-german-spaniol Eurocopter a fost înființat în 20o2 și este o divizie a EADS. In 2010, Eurocopter și-a confirmat prima poziție pe piața helicopterelor civile cu o cifră de afaceri de 4,8 miliarde euro, comenzi pentru 346 de helicoptere și 49% din piața de profil. Eurocopter oferă cea mai variată gamă de helicoptere civile și militare din lume. La acest moment există peste 11200 de helicoptere Eurocopter în funcțiune, utilizate de 2900 de clienți în 147 de țări.

1 comentariu

  • vali pe 15 Jul 2011

    nice . da tot combustibil fosil consuma . duceti-va pe luna sa vedeti nave spatiale . de la cela dublu triunghilare care arata in interior ceva apropiat cu panourile de bord rusesti la cele cu structura cristalina .

    Reply

Lasați un comentariu

* necesar
* necesar (confidential)
. Prin completarea acestui formular, sunteți de acord cu termenii și condițiile site-ului