Motor

A treia generație smart Electric Drive va avea o autonomie de 140km

scris pe 16 Aug 2011 de Constantin Bacheș 8395 vizualizări
smart electric

smart Electric Drive este aproape de versiunea de serie. Noul model se folosește de un motor electric de 75 CP și pentru prima orară în procesul de dezvoltare, viteza maximă depășește pragul de 120 km/h! Autonomia a fost de asemenea îmbunătățită – 140 km în regim urban!

Proiectul smart a debutat în 1998 ca un model dedicat exclusiv aglomerațiilor din orașe. Inițiativa propulsării electrice a urmat în 2007, iar prima flotă de test formată din 100 de unități a avut ca țintă Londra. În prezent, smart se poziționează în topul producătorilor pregătiți să debuteze în producția de serie cu un model electric performant, capabil să deservească clienții a căror activitate se desfășoară în oraș.

A doua fază a proiectului Electric Drive a fost lansată în 2009. Modelele îmbunătățite au fost introduse pe 18 piețe diferite, cu scopul de a strânge cât mai multe impresii de la proprietarii aleși din baza de clienți. Cererea a depășit cu mult așteptările, flota inițial planificată la 1000 de unități fiind ulterior dublată. smart a devenit astfel unul dintre producătorii cu cea mai mare flotă de mașini electrice funcționale.

Pentru a treia etapă, ultima înainte de lansarea internațională, smart a ținut cont de aștepările pieței față de un automobil electric destinat traficului urban. Conducătorii și-au dorit o viteză maximă mai ridicată și o accelerație îmbunătățită, mai ales la regimuri de peste 60 km/h. În ciuda estimărilor, plângerile legate de autonomie nu au reprezentat un punct crucial pe listele clienților. Majoritatea utilizatorilor au confirmat ideea că nu depășesc o limită de 30 – 40 km/zi.

smart-ul fortwo Electric Drive prezentat acum este un model cu ambiții și mai mari, de la care se așteaptă un volum de peste 10.000 de unități produse / an. Are grila radiatorului discret redesenată și se remarcă prin luminile de zi ce utilizează tehnologia LED. Motorul electric de 75 CP este prima realizare în urma alianței cu Bosch iar cuplul de 130 Nm asigură o accelerație de la 0 la 60 km/h în 5 secunde și de mai puțin de 13 secunde de la 0 la 100 km/h. Față de generația anterioară este o îmbunătățire de 1,5 secunde, iar viteza maximă de 120 km/h aduce, de asemenea, un plus de 20 km/h.

Bateria Li-Ion, furnizată în premieră de producătorul german ACCUmotive, are o capacitate de 17,6 kWh și asigură o autonomie de peste 140 km. De asemenea, noua baterie garantează și o viteză mai mare de încărcare. Smart electric drive este gata de drum în 8 ore dacă este alimentat la o priză normală și în mai puțin de o oră dacă se montează sistemul de încărcare rapidă.

Lista echipamentelor continuă în spiritul smart, versiunea fortwo Electric Drive primind integral toate dotările oferite la modelele pe benzină și diesel. Relația deosebită cu iPhone, dar și cu celelalte telefoane smart, devine un punct forte pentru oferta producătorului. Clienții au acum libertate totală de a configura și consulta diferite opțiuni, precum stadiul de încărcare și posibilitatea de a ajunge la o anume destinație cu energia rămasă. Exclusiv pentru iPhone, smart este primul producător care dezvoltă o aplicație pentru condus în baza căreia cadranul telefonului preia funcțiile sistemului de navigație și multimedia.

Tot pentru a-și demonstra abilitățile ECO, smart aduce la Frankfurt și ebike, o bicicletă electrică a cărei baterie Li-Ion de 400 Wh, montată pe cadru, transmite energie roții din spate în patru moduri setate de conducător.

1 comentariu

  • Rca pe 16 Aug 2011

    Noul Smart este construit in colaborare cu Renault, ca urmare a schimbului de actiuni intre Mercedes si Alianta Renault-Nissan. Ar fi interesant sa aflati mai multe informatii si despre performantele modelului Renault.

    Reply

Lasați un comentariu

* necesar
* necesar (confidential)
. Prin completarea acestui formular, sunteți de acord cu termenii și condițiile site-ului