Motor

„Vedetele” Salonului auto de la Detroit

scris pe 15 Ian 2013 de Mihai Petrescu 7445 vizualizări
Motor - Detroit

În dorința de a demonstra că piața Satelor Unite reprezintă încă un punct de referință pentru industria auto, Salonul de la Detroit a reunit câteva dintre cele mai interesante premiere ale anului care abia începe. StyleReport.ro vă prezintă topul lansărilor de interes pentru europeni!

Salonul auto de la Detroit este unul dintre cele mai importante patru saloane auto internaționale, alături de Geneva, Paris și Frankfurt. Pentru piața europeană, evenimentul de peste Ocean se dovedește interesant în modul în care anunță, încă de la începutul anului, strategia globală a fiecărui producător important.

Mercedes-Benz CLA

Producătorul german are un an bogat în premiere. A anunțat deja facelift-ul Clasei E dar adevărata vedetă de la Detroit este noul CLA, adică un „frate” mai mic al CLS-ului construit pe platforma clasei A. CLA se face remarcat în primul rând prin design dar și prin specificațiile tehnice de ultimă generație. Este aproape la fel de mare ca actuala Clasă C și se anunță cu un coeficient aerodinamic spectaculos de numai 0,22. Vârful de gamă se pare că va primi numele CLA45 AMG, va avea tracțiune integrală și va oferi un motor pe benzină de 2,0 l turbo și 350 CP.

Jeep Grand Cherokee facelift

„Emblema” producătorului american a primit un exterior redesenat ce se distinge, în primul rând, prin noua formă a grilei frontale și prin farurile care încorporează tehnologie LED pentru luminile de zi. Toate motorizările beneficiază acum de o cutie de viteze cu 8 trepte și, pentru SRT, există un sistem de tip „launch-control”. În interior, consola centrală a suferit un upgrade.

Tesla Model X

Avangardistul producător de automobile electrice debutează în segmentul SUV cu un model sportiv și eficient. Noul X are la bază platforma tehnică a limuzinei aflate deja în producție dar promite o accelerație de la 0 la 100 km/h în numai 4,4 secunde. De asemenea, un punct de atracție este și noul sistem de tracțiune integrală care implică câte un motor electric pentru fiecare axă. Nivelul de autonomie este anuțat, de asemenea, la un nivel ridicat.

VW CrossBlue

 Producătorul german a prezentat prototipul a ceea ce va intra anul viitor în producție ca un SUV cu o clasă mai mare ca Tiguan. Conceptul CrossBlue este lung de aproape 5 m, are peste 2 m lățime și preia arhitectura noii platforme MQB. În stadiul actual, CrossBlue este animat de o soluție de propulsive hibridă, formată dintr-un motor de 2,0 l diesel și două motoare electrice, câte unul pentru fiecare punte. În total, cele trei motoare furnizează o putere de peste 300 CP, suficient cât să asigure un demaraj de la 0 la 100 km/h în 7,2 secunde. Consumul anunțat ar fi de numai 2,1 l/100 km.

Cadillac ELR

Construit pe aceeași platformă tehnică ca și modelele Chevrolet Volt și Opel Ampera, Cadillac lansează, în premieră, primul Coupe hibrid-electric din istorie. Dincolo de design, ELR promite o experiență cu adevărat sportivă față de produsele Volt sau Ampera, date fiind puterea mărită la peste 200 CP și suspensia modificată. Accelerația de la 0 la 100 km/h este estimată la mai puțin de 8 secunde iar timpul de încărcare la priză durează aproximativ 4,5 ore. Autonomia pentru rularea exclusiv în modul electric se ridică la peste 50 km. Cadillac anunță noul Coupe la vânzare pentru sfârșitul anului și lansarea în Europa pentru începutul lui 2014.

 

Audi RS7

Audi folosește Salonul auto de la Detroit pentru a prezenta cea mai sportivă versiune a gamei A7. Modelul, destinat să concureze în mod direct noul BMW M6 GranCoupe, beneficiază de un propulsor V8 supraalimentat de 560 CP. RS7 accelerează de la 0 la 100 km/h în mai puțin de 4 secunde și, contra unui cost suplimentar, poate atinge o viteză maximă de 305 km/h. Motorizarea beneficiază de un sistem care decuplează 4 dintre cilindri în cazul unui condus liniștit, astfel încât consumul mediu să nu depășească 10 l/100 km/h. Tot în standul Audi a fost prezentată și cea mai sportivă versiune pe benzină a SUV-ului Q5. Noul SQ% TFSI, adresat în primul rând americanilor, dispune de un V6 de 350 CP și asigură o accelerație de la 0 la 100 km/h în 5,3 secunde.

BMW Z4 Facelift

Alături de conceptul Seriei 4, care va înlocui Seria 3 Coupe, BMW a adus la Detroit noul Z4 facelift și M6 GranCoupe. Pentru Z4 principalele modificări estetice se regăsesc în partea frontală unde farurile încorporează tehnologia LED. În gama de motorizări, BMW extinde oferta cu versiunea de 2,0 l benzină și 155 CP, sub denumirea sDrive1.8i.

Chevrolet Corvette Stingray

 Una dintre cele mai așteptate premiere americane, noul Corvette promite o experiență mult îmbunătățită față de generația pe care o înlocuiește. Emblematicul model supersport, a cărui istorie se întinde pe 6 decenii, oferă un maxim istoric grație noului motor V8. A șaptea generație oferă în premieră 450 CP și poate accelera de la 0 la 100 km/h în 4 secunde. Din punct de vedere tehnic, Chevrolet anunță o listă completă de noutăți, de la platformă tehnică și până la sistemul multimedia.

 

Infiniti Q50

Urmașul limuzinei G37, noul Infiniti Q50 continuă cu imagine de marcă deja cunoscută dar aduce o serie de îmbunătățiri tehnice. Gama de motorizări este compusă dintr-o versiune pe benzină oferită în Statele Unite și o versiune hibrid care, luând în considerare actualul G37, va dispune de peste 300 CP. Limuzina va putea fi comandată și cu tracțiune integral. Ca noutate, sistemul de asistare a direcției va putea fi configurat direct de către șofer.

0 comentarii

Lasați un comentariu

* necesar
* necesar (confidential)
. Prin completarea acestui formular, sunteți de acord cu termenii și condițiile site-ului