Motor

„Colecția 2014” de la Geneva – Top 10 modele și concepte noi

scris pe 03 Mar 2014 de Mihai Petrescu 6223 vizualizări
deschidere

Salonul auto de la Geneva debutează mâine, 4 martie, cu zeci de premiere mondiale și europene. StyleReport a selectat 10 dintre cele mai frumoase apariții din segmentul premium.

Salonul de la Geneva este primul eveniment auto de referință din Europa și se concentrează, conform tradiției, asupra mașinilor din segmentul supersport și superpremium. Dată fiind audiența cu pretenții și posibilități financiare ridicate, Geneva este singurul salon la care majoritatea producătorilor exclusiviști aleg să participe.

Audi TT

Noua generație a coupe-ului TT, a treia din istorie, debutează cu motive de design pe care Audi le va implementa treptat la toate celelalte modele. Principalele modificări se regăsesc la interior unde spy on cell phone sistemul MMI a fost simplificat urmând o tendință a mărcii declarată încă de anul trecut. Display-ul care deservea funcțiile multimedia a fost înglobat în planșa de bord complet digitală. TT împarte noua platformă tehnică a grupului VW – MQB cu modele recente precum VW Golf VII sau Audi A3.

Standul Audi dezvăluie la Geneva și Audi RS4 Avant Nagaro, o ediție specială care marchează două decenii de modele RS, Audi S1 și S1 Sportback de 231 CP, Audi S3 Cabriolet.

BMW Seria 4 Gran Coupe

Colecția „Coupe-urilor cu 4 uși” primește al doilea model BMW după Seria 6 GranCoupe dissertation writing help prezentat în 2012. Noua siluetă sportivă preia toate specificațiile tehnice de la Seria 3, designul Seriei 4 și oferă un confort îmbunătățit pentru pasagerii din spate.

Standul de la Geneva mai găzduiește premiera mondială a primului model cu tracțiune față din istoria BMW – Seria 2 Active Tourer. Pe lista premierelor intră și BMW Seria 2 Coupe, BMW M3 și BMW X3 Facelift.

Ferrari California T

Producătorul din Maranello operează modificări de design și montează o revoluție sub capotă: primul motor Ferrari bi-turbo după trei decenii în care s-au folosit exclusiv propulsoare aspirate. Noul California T dispune acum de 560 CP și anunță un consum redus față de motorizarea anterioară. Accelerația de la 0 la 100 km/h durează 3,6 secunde iar viteza maximă este de 316 km/h. Designul părții frontale face trimitere spre legendarul F12.

Lamborghini Huracan

Urmașul lui Gallardo, cel mai bine vândut Lamborghini din istorie, va avea premiera mondială la Geneva și se vorbește că deja au fost plasate peste 700 de comenzi. Huracan LP 610-4 este animat de un propulsor V10 de 610 CP și dispune de tracțiune integrală. Accelerația de la 0 la 100 km/h durează 3,2 secunde iar viteza maximă este de 325 km/h.

Lexus RC 350 F Sport

Coupe-ul construit pe platforma noului Lexus IS va fi disponibil cu o motorizare V6 de 306 CP și o thesis statement examples for outline transmisie automată cu 8 rapoarte. Modelul RC este pregătit și cu o motorizare V8 menită să concureze cu cele mai sportive coupe-uri germane precum Audi RS5, BMW M4 și Mercedes-Benz C63 AMG.

McLaren 650S

Producătorul britanic prezintă, în premieră mondială, un model supersport situat ca performanțe și dimensiuni între MP4-12C și P1. Noul 650S preia designul deja consacrat al noilor McLaren și este echipat cu un motor V8 bi-turbo de 650 CP. Accelerația de la 0 la 100 km/h se face în 3 secunde iar viteza maximă ajunge la 333 km/h. Indicativul „S” anunță numeroase îmbunătățiri la nivelul suspensiei și al transmisiei.

Mercedes-Benz S-Klasse Coupe

Mercedes-Benz aduce la Geneva Coupe-ul noii limuzine S, urmașul modelului denumit CL în ultimii 20 de ani. Premiera mondială preia în linii mari designul S-Klasse dar aduce o serie de particularități menite să ofere un plus de imagine absolut necesar într-un segment în care mai concurează Bentley, Rolls-Royce, Aston Martin și Ferrari. Noul Coupe beneficiază de toate performanțele tehnice Mercedes-Benz, inclusiv de sisteme pe care niciun alt model nu le oferă în prezent. Printre noutăți se numără suspensia care permite înclinarea caroseriei în viraje și farurile în care au fost înglobate 47 de cristale Swarovski. La momentul lansării se oferă o singură motorizare – V8 bi-turbo de 455 CP – și tracțiune integrală. Viitorul apropiat va aduce două versiuni AMG.

Mini Clubman Concept

Noul Mini va fi prezentat și în versiunea Clubman, deocamdată ca prototip. Interpretarea lasă să se întrevadă schimbări față de actualul Mini Clubman care oferă doar 3 uși, una pe partea stângă și două pe partea dreaptă. Conceptul, construit pe baza noului model, are 4 portiere, câte două pe fiecare parte și un portbagaj la care se ajunge, urmând tradiția, prin intermediul altor două portiere cu deschidere orizontală. În interior, designul preia linii moderne inspirate de noua generație Mini.

Porsche 911 Targa

Cea mai frumoasă versiune a noului 911 reia motivul lunetei panoramice pe care Porsche a utilizat-o la prima generație Targa din anii 1970. Inovația adusă de order essay online noua generație față de modelul anterior (997) este modul de pliere al acoperișului în spatele scaunelor. Pentru moment, 911 Targa este disponibil în două versiuni de motorizare – 350 CP și 400 CP.

Standul Porsche va găzdui și premiera europeană a noului SUV compact Macan.

Volvo Concept Estate

Din lista indiciilor care anunță noua imagine de marcă, Volo Concept Estate reia tema de inspirație retro și pune accent pe modificările substanțiale ce se vor regăsi la interior. Conceptul cu siluetă de „shooting-break” ascunde în habitclu o interfață de control a tuturor comenzilor bazată pe un ecran tactil de mari dimensiuni. Indicatoarele de bord convenționale au fost, de asemenea, înlocuite cu un display digital.

0 comentarii

Lasați un comentariu

* necesar
* necesar (confidential)
. Prin completarea acestui formular, sunteți de acord cu termenii și condițiile site-ului