Hi-Tech

Wacom Cintiq 24HD – un hibrid monitor-tabletă grafică pentru designeri

scris pe 13 Sep 2011 de Constantin Barbu 7525 vizualizări
Darren Higgins specializes in portraiture and commercial product photography.

Adesea vorbim despre designeri și despre design, despre lucruri frumoase și oamenii care le crează, dar până acum nu am apucat să vorbim aproape deloc despre uneltele care stau în spatele multora dintre produsele pe care le iubim. Monitorul Wacom Cintiq 24HD este un exemplu perfect al unui astfel de instrument: precis, configurabil și ultra-ergonomic.

Un monitor tactil creat pentru design este cum nu se poate mai diferit de un monitor touch obișnuit, destinat utilizatorilor casnici: în loc să fie optimizat pentru operarea cu degetele, Cintiq este proiectat pentru a detecta și cele mai mici variații de presiune ale unui unui stilou special – până la 2048 de nivele diferite de presiune, în orice punct al display-ului. Cu o diagonală de 24 de inci și o rezoluție de 1920×1200 pixeli, monitorul are un unghi de vizualizare foarte amplu, de 178 de grade din orice direcție, tipic panourilor de tip IPS, și poate reda culorile la un nivel de acuratețe semnificativ mai mare decât cel oferit de un ecran convențional.

Standul pe care este poziționat Cintiq 24HD este poate cel mai spectaculos element de design: proiectat pentru a fi folost mai ales în mod orizontal și oblic, aparatul oferă un nivel ridicat de control al poziției, o funcție extrem de utilă pentru o suprafață de lucru care are toate șansele să fie utilizată ore în șir.

Noul monitor va fi disponibil începând cu luna octombrie, la un preț situat în jurul sumei de 2000 de Euro. Mai multe detalii pe site-ul oficial.

0 comentarii

Lasați un comentariu

* necesar
* necesar (confidential)
. Prin completarea acestui formular, sunteți de acord cu termenii și condițiile site-ului