Hi-Tech

Următorul PlayStation Portable se va numi PS Vita

scris pe 07 Iun 2011 de Constantin Barbu 9459 vizualizări
psp

Cea de-a doua generație a consolei Sony PlayStation Portable (PSP) se va numi PS Vita și va fi lansată global până la sfârșitul acestui an, într-o variantă cu conectivitate 3G și o variantă dotată doar cu WiFi, la un preț de pornire de 249 de euro.

Spre deosebire de prima variantă, criticată pentru formatul proprietar al discului pe care veneau jocurile, noua consolă de la Sony va folosi cartele de memorie standard (SD și MemoryStick). În plus față de primul model, PS Vita va aduce și un al doilea joystick, extrem de util pentru controlul unor jocuri complexe și una dintre principalele cereri ale utilizatorilor. Controlul va fi completat de butoanele standard ale platformei PlayStation, de un ecran tactil de 5 inci și de o suprafață tactilă incorporată pe spatele aparatului.

Ecranul folosit va fi de tip OLED și va avea o rezoluție de 960×544 pixeli, iar jocurile vor fi puse în mișcare de un procesor ARM cu patru nuclee de procesare. Noua consola va fi disponibilă atât în variante WiFi, cât și WiFi+3G și GPS incorporat, la un preț de pornire de 249 de euro în Europa. Detalii suplimentare pe playstation.com.

2 comentarii

Lasați un comentariu

* necesar
* necesar (confidential)
. Prin completarea acestui formular, sunteți de acord cu termenii și condițiile site-ului