Hi-Tech

Sony VW1000ES – de patru ori FullHD

scris pe 09 Sep 2011 de Constantin Barbu 19386 vizualizări
proiector sony-2

Sony a lansat un nou video-proiector pentru sisteme home-cinema cu o rezoluție de patru ori mai mare decât cea a standardului FullHD. Modelul VW1000ES va avea o luminozitate de 2000 de lumeni și va putea genera imagini cu o diagonală de până la 5 metri.

Proiectorul funcționează la o rezoluție nativă de 4096 x 2160 pixeli, numită 4K, și are o rată dinamică a contrastului de 1 000 000 : 1. Noul aparat de proiecție integrează și un modul de convertire digitală a semnalului FullHD în semnal 4K și poate proiecta și filme tridimensionale, în format FullHD sau 4K.

La ora actuală există destul de puține clipuri video disponibile publicului la o rezoluție atât de înaltă, dar Sony a declarat la lansarea proiectorului că în viitor va lansa un disc Blu-Ray compatibil cu noul standard, de îndată ce va fi elaborat un standard privind compresia fișierelor până la o dimensiune inscripționabilă pe un disc optic, fără pierderi notabile în ceea ce privește calitatea. Modelului VW1000ES va fi disponibil pe piață în iarna acesui an, la un preț de aproximativ 25 000$.

19 comentarii

 • cobra pe 09 Sep 2011

  În titlu: de patru ori FullHD
  În text: rezoluție de patru ori mai mare decât cea a standardului FullHD.
  Păi, măi fiii ploii, nu poţi să spui de patru ori complet înaltă definiţie (că, până la urmă, asta înseamnă ceea ce aţi scris voi autorii anonimi ca să nu se ştie în capul cui se sparg castanele). E ca şi cum ai spune că o găleată metalică cu apă e de 4 ori mai plină decât una de plastic.
  Aşa că, înainte de a mai arunca pe net titluri din astea bombastice pe care să le preia alţi fii ai ploii (Hotnews) mai treceţi un pic în revistă nişte cărţi de română din clasele elementare. Mda, e cam greu, nu se mai găsesc aşa uşor alea d-inainte de 1989. Acum sunt doar din alea scrise de şmecherii care fac afaceri cu statul.

  Reply
  • Constantin Barbu pe 09 Sep 2011

   FullHD este un standard comercial care inseamna o rezolutie de 1920 x 1080 pixeli. In afara sensului comercial, expresia Full HD nu inseamna nimic, deci folosirea formularii “de patru ori FullHD” este justificata.

   Reply
   • andrei pe 09 Sep 2011

    Articolul oricum este scris ambiguu. Proiectorul lui Sony nu are o rezolutie adliteram de 4 ori 1080p (adica Full HD).
    4k este standardul de rezolutie orizontala cu 4000 pixeli.
    1080p este standardul de rezolutie verticala cu 1080 pixeli si lasa loc la confuzii, nespecificand aspectul de proiectie 4:3, 16:9, etc. De regula, ca si in cazul de fata, se presupune ca este vorba de o rezolutie 1920×1080, dar standardul FullHD nu prevede rezolutia orizontala !!
    Din punct de vedere al numarului total de pixeli, putem vorbi de o cvadruplare: aproximativ 2.1 milioane pixeli la Full HD (1920×1080) vs aproximativ 8.8 milioane la 4k dar aici se opreste totul.
    Tinand cont de calitatea jurnalismului din Romania nu ma mira alegerea titlului de fata.

    Reply
    • Constantin Barbu pe 09 Sep 2011

     In majoritatea cazurilor, termenul FullHD se refera la rezolutia 1920×1080 pixeli (raport de aspect 16:9). Am pus de la inceput o schema pentru a arata clar care este diferenta dintre 4K si 1080P in cazul de fata si, dupa cum ati spus si dvs., este vorba de o crestere 4X a numarului de pixeli (4xFullHD 16:9). Mai ales in cazul sistemelor home cinema, raportul 16:9 domina (o exceptie ar fi la unele modele Philips, despre care am scris), deci chiar daca nu este 100% exact din punct de vedere tehnic, titlul este reprezentativ pentru ceea ce ofera proiectorul. Pentru cei mai putin interesati de partea tehnica, formularea 4 X FullHD e mai relevanta ca titlu decat 4K (sau 4096 x 2160 pixeli), un standard care inca este destul de putin cunoscut pentru majoritatea cititorilor.

     Reply
     • cititor pe 11 Sep 2011

      titlul nu este DELOC reprezentativ. ai cautat sa bagi fullhd acolo doar pentru a face o stire pompoasa. de fapt e ca si cum ai avea o galeta de 1 litru si una de 4 litri. sa afirmi ca galeata de 4 litri este mai mare de patru ori decat galeata de 1 litru este un NON SENS.

      Reply
      • Marian pe 12 Sep 2012

       Pentru Cobra, cititor si altii de aceeasi parere cu ei. DA , standardul 4k are o rezolutie de 4 ori si ceva ma mare decat full HD. Cine zice altceva nu stie matematica de clasa elementara.

       Reply
 • GigiKent pe 09 Sep 2011

  Iarna anului acesta a cam trecut. Se lanseaza in trecut. SF curat.

  Reply
 • fulgerika pe 09 Sep 2011

  da` ai ceva cu fii ploii ?..sau e o expresie ?

  s-a exprimat corect stiintific – de 4 ori rezolutia stadard fullhd , dar putin aiurea gramatical

  Reply
 • eu pe 09 Sep 2011

  Intotdeauna m-au amuzat polemicile pe marginea acestui subiect( Initiate de ignoranti si specialisti deopotriva) Ideea este in felul urm[tor
  Iti doresti un Full HD de 40 de inchi sau unul de 40 de metri diagonala? Ideea mea personala este referitoare la dimensiunile pixelilor si num[rul lor per UM acel dpi. Pai fratilor degeaba ai un ecran cat toate zilele daca trebuie sa privesti la el de la 50 de metri (e.g.). Daca ai avea un 4K de asta de se lauda astia de la Sony ( care sunt cam ingaleata) cu o diagonala de 40- 65 inch atunci ar fi ceva.In rest e ca si cum ai pune 4 1920/1080 unul langa altul. Asta nu inseamna ca ai si rezolutie de 4 ori mai mare…

  Reply
 • cobra pe 09 Sep 2011

  Întotdeauna am avut posibilitatea de a descoperi oamenii deosebiţi şi-ntrun sens şi-n celălalt. De exemplu, am putut vedea ce argument imbatabil a avut individul de vreme ce a şters ultimul comentariu. De, când ţi se termină benzina, tragi cu tunul…

  Reply
  • Dragos Aliciu pe 09 Sep 2011

   Pe StyleReport.ro sunt permise toate comentariile atât timp cât nu aduc jigniri unei persoane sau argumentează un punct de vedere în mod coerent. Comentariul dumneavoastră a fost șters pentru că nu îndeplinea prima condiție: politețea adresării. Mulțumim pentru înțelegere.

   Reply
 • cobra pe 09 Sep 2011

  Nu credeţi că despre astfel de subiecte ar trebui să scrie persoane competente? Şi în plan tehnic, şi în plan lingvistic? Sau se tolerează jurnalismul scris după ureche?

  Reply
 • TuroxK pe 10 Sep 2011

  rezolitia 4k este de 4 ori mai mare decat fullHD. Asa cum o foaie A5 este de 4 ori mai mica decat o foaie A3. Se vede si in schita articolului…de cate ori incape fullhd in 4k? De doua ori? Evident ca (aproape) de 4 ori. Dar grea si tehnologia asta, mai ales si logica.

  Reply
 • mac62 pe 14 Oct 2011

  Pentru informarea autorului de articol si cititorilor acestui site, JVC PROFESIONAL are de mult in gama de produse doua proiectoare 4096 x 2400 pixeli.
  intrati aici pentru informati:

  http://www.jvcpro.ro/produs.php?cod=186&descriere=1
  http://www.jvcpro.ro/produs.php?cod=248&descriere=1
  http://www.jvcpro.ro/produse.php?subcat=65

  Deci …. sunteti putin cam in urma cu “ultimele informatii” de pe piata.

  Cu stima

  Reply
  • Constantin Barbu pe 14 Oct 2011

   Gama JVC Profesional este destinata, dupa cum ii spune si numele, unor aplicatii profesionale. Proiectorul prezentat de noi este din gama consumer, destinat utilizatorului casnic.

   Reply
   • Mac62 pe 14 Oct 2011

    Cu tot respectul ……
    Am citit de mai multe ori articolul, iar lumina pe care o aratati ar fi ca cei de la Sony au lansat pe piata un nou produs cu O NOUA TEHNOLOGIE si ca vezi Doamne, este atat de nou, incat nic macar video-clipuri la aceasta rezolutie nu prea gasim si ca ei promit ca vor lansa pe piata un Blu-Ray compatibil cu aceasta rezolutie.
    Eu am aratat ca produsele DEJA exista,si nu un model ci chiar doua,la acest standard de rezolutie.
    Nu ati facut nici o referire la gama consumer sau profesional.
    Cu stima

    Reply
    • Constantin Barbu pe 14 Oct 2011

     Intregul site se refera la produse adresate consumatorilor casnici. Nu am facut nici o referire ca ar fi o tehnolgie noua (am recitit articolul, nu exista o asemenea formulare). Sunteti bineveniti sa ne adaugati pe lista de distributie de comunicate de presa, am fi incantati sa aflam cele mai noi stiri de la dvs. Gasiti adresa dand click pe numele meu in articol. Plus: exista produse compatibile 4K pe piata de ceva timp, de la mai multi producatori. Tehnologia si standardul in sine nu sunt o noutate, intrarea in segmentul consumer este, in schimb.

     Reply
 • ady pe 12 Jun 2012

  hello! sustin comnetarile facute de Mac62, cu ceva timp mult mai in spate, JVC a anuntat noua tehnologie 4K. Asa ca, tot timpul se lasa cu un ”razboi” intre fanii de brend.
  cu stima!

  Reply

Lasați un comentariu

* necesar
* necesar (confidential)
. Prin completarea acestui formular, sunteți de acord cu termenii și condițiile site-ului