Hi-Tech

Sony S1 și S2 – noi rivali pentru iPad

scris pe 26 Apr 2011 de Constantin Barbu 4767 vizualizări
sony tab

La aproape două luni de la lansarea Apple iPad 2, Sony vine cu două modele de tablete, S1 și S2 care vor să detroneze actualul lider. Dintre cele două, S2 este cea mai spectaculoasă, datorită celor două ecrane și a modului în care se pliază pentru a ocupa cât mai puțin spațiu.

Ambele tablete vor rula versiunea a treia a sistemului de operare Google Android, o variantă concepută special pentru acest tip de aparate. Modelul S1 va fi optimizat pentru funcții multimedia, va avea un display de 9,4 inci și va putea fi folosit ca telecomandă pentru sistemele home-cinema de vârf produse de Sony. Cea de-a doua tabletă, modelul S2, este prezentată ca un instrument de comunicare: cele două display-uri vor putea funcționa fie ca un afișaj unitar, împărțit în două părți, fie ca un ansamblu display-tastatură tactilă.

Încă nu se cunosct foarte multe detalii despre specificațiile celor două tablete, dar dat fiind că sunt bazate pe platforma nVidia Tegra 2, performanța lor ar trebui să fie similară cu cea a celorlalte tablete bazate pe Android 3.0. Sony promite că cele doua tablete se vor putea conecta la internet nu doar prin 3G, ci și prin 4G, dar detaliile încă nu sunt disponibile.

Ambele aparate vor avea acces la serviciul Sony Qriocity, un magazin de conținut audio-video lansat de Sony în anul 2010 și la PlayStation Suite, de unde pot fi descărcate o serie de jocuri care au făcut celebru primul PlayStation.

Încă nu se cunosc date privind prețul sau data de lansare, dar pentru a fi la curent, puteți urmări sony.net.

0 comentarii

Lasați un comentariu

* necesar
* necesar (confidential)
. Prin completarea acestui formular, sunteți de acord cu termenii și condițiile site-ului