Hi-Tech

Sony Reader WiFi – cea mai ușoară bibliotecă portabilă

scris pe 06 Sep 2011 de Constantin Barbu 23499 vizualizări
sony reader

Ideea de a căra toate volumele din “Război și pace” într-o geantă-plic nu este nouă. Deja are aproape un deceniu. Sony, unul dintre pionierii revoluției cernelii electronice, a prezentat recent cel mai nou ebook-reader, cu un preț mai mic de 150$ și cea mai mică greutate de pe piață.

În urmă cu șapte ani, tot Sony lansa unul dintre primele cititoare de cărți digitale bazate pe tehnologia e-ink, remarcabilă prin consumul extrem de redus de energie și lizibilitatea excelentă, similară unei pagini tipărite. Numit LIBRIé și destinat exclusiv pieței japoneze, aparatul avea o greutate de 300 de grame, 10MB spațiu de stocare (plus un slot MemoryStick), folosea patru baterii AAA pentru alimentare și costa aproape 400$ la lansare.


Cel mai nou produs din gama de e-readere Sony, modelul Reader WiFi, este proiectat pentru a concura cu Amazon Kindle, de departe cel mai popular de pe piață, și are o greutate de doar 168 de grame, peste 1GB spațiu de stocare integrat și folosește un acumulator integrat cu încărcare rapidă care are suficientă energie pentru răsfoirea a 14 000 de pagini, totul la un preț aproape de trei ori mai mic decât „strămoșul“ său. Dotările includ un ecran tactil cu cerneală electronică de 600×800 pixeli cu posibilitatea de a afișa 16 nuanțe de gri, conectivitate WiFi și un slot microSD, care poate extinde memoria totală până la 32GB. Ca greutate, noul aparat de la Sony este cu aproape 80 de grame mai ușor decât concurentul de la Amazon și cu aproximativ 45 de grame mai ușor față de Nook de la Barnes&Noble. Mai multe detalii pe pagina oficiala a produsului.

15 comentarii

 • mem pe 06 Sep 2011

  “livibilitatea excelentă”: cred ca e vorba de “lizibilitate”

  Reply
 • cristi pe 06 Sep 2011

  Mai bine cu banii care ii dai pe asta iti cumperi ce carti vrei tu ca pana la urma nu o sa mearga nimeni pe strada cu toate volumele razboi si pace si unu nu e chiar asa greu de carat.Plus ca pana la urma cand cumperi o carte pentru un ebook practic nu cumperi nimica decat un fisier de 10 kilo care se poate sterge oricand din cauza unei erori samd.

  Reply
  • Constantin Barbu pe 06 Sep 2011

   Un ebook reader isi poate rascumpara valoarea de mai multe ori doar daca luam in considerare numarul enorm de carti disponibile gratuit (a caror perioada de copyright a expirat).

   Reply
  • MLZ pe 06 Sep 2011

   “pana la urma cand cumperi o carte pentru un ebook practic nu cumperi nimica decat un fisier de 10 kilo”

   Pai da, dar pana la urma cand cumperi o carte pe hartie de fapt cumperi un vraf de hartii … :o ))

   Reply
 • Dan pe 06 Sep 2011

  incredibil, un articol de prezentare de produs care omite numele produsului!

  Reply
  • Constantin Barbu pe 06 Sep 2011

   Reader-ul se numeste Sony Reader WiFi. E in titlu, chiar acesta este numele oficial al produsului. Am adaugat un link catre site-ul Sony la final, puteti confirma acolo.

   Reply
   • Dan pe 06 Sep 2011

    Incredibil, Sony a lansat un cititor fara fir care se numeste “Cititorul Fara Fir”!!! :D
    The prank is on Sony then, scuzele mele autorului.
    BTW lansarea e in octombrie, la IFA a fost prezentarea.

    Reply
 • Dodo pe 06 Sep 2011

  Cand s-a lansat acest ebook reader?

  Reply
 • cristi pe 06 Sep 2011

  Pai da, dar pana la urma cand cumperi o carte pe hartie de fapt cumperi un vraf de hartii … :o ))
  E adevarat. Singura diferenta ar fi ca o carte nu se poate sterge din greseala sau sa se descarce (chit ca tine mult bateria).Plus ca pana la urma nu o sa ai readerul toata viata deci cartile se cam duc.Oricum asta e parerea mea si cu 7 sau 8 miliaone cat o sa coste asta mai bine iti iei carti pentru un an sau doi si gata.

  Reply
  • nonick pe 06 Sep 2011

   Nu pierzi cartile odata cu dispozitivul, poti sincroniza continutul pe web sau cu PC-ul.

   Reply
  • imparaturosu pe 07 Sep 2011

   cristi, nu mai insista ca n-ai inteles nimic. are sens sa-ti mai explic ca pe aparatu asta poti stoca cam toata literatura romana si o poti lua cu tine oriunde te-ai duce fara sa cari si o tona de hartie? are importanta sa-ti mai zic ca poti cauta in continutul cartii? are importanta sa-ti zic ca, in cazul cartilor in lb engleza, ai un dictionar adhoc care te poate lamuri de sensul unui cuvant, in cazul in care nu-l stii?

   daca toti oamenii erau ca tine tot cu caruta trasa de cai mergeam si acum.

   Reply
   • teo pe 07 Sep 2011

    Stai linistit multi inca merg in caruta fara sa vada ce e in jur. sa zicem mersi ca au descoperit si roata ….

    Reply
 • dunedenisip pe 07 Sep 2011

  Ar fi fost un concurent pentru Kindle 3 daca pretul ar fi fost mai mic decat cel mai ieftin ebook reader de la amazon adica 139$.

  Reply

Lasați un comentariu

* necesar
* necesar (confidential)
. Prin completarea acestui formular, sunteți de acord cu termenii și condițiile site-ului