Hi-Tech

Sony NEX-7: 24 de megapixeli, 10 cadre pe secundă, 350 de grame

scris pe 24 Aug 2011 de Constantin Barbu 13789 vizualizări
nex7

Dacă până recent o rezoluție de ordinul zecilor de megapixeli era rezervată camerelor profesionale de la marii producători, Sony a reușit să creeze primul aparat compact cu obiective interschimbabile cu o rezoluție de peste 20 de megapixeli. Dincolo de rezoluție, noul aparat poate capta zece cadre pe secundă și poate înregistra clipuri video FullHD.

NEX-7 folosește un senzor de dimensiuni mari, folosit de altfel și în camerele dSLR produse de Sony, și promite să fotografieze imagini bune chiar și în semi-întuneric, mulțumită sensibilității ISO extrem de ridicate (100-16 000). Din păcate, densitatea extrem de mare a pixelilor ar putea sa infirme această promisune. Aparatul este construit integral din magneziu și este orientat către utilizatorii care își doresc un aparat ultra-compact, dar care să păstreze toate elementele de control manual ale unui SLR. În partea superioară a aparatului sunt poziționate două rotițe de control care permit setarea manuală a parametrilor de expunere, iar vizorul integrat OLED (o premieră în acest segment) ușurează încadrarea precisă a cadrului fotografiat.

Timpul dintre apăsarea pe butonul de declanșare și expunerea efectivă a fost mult îmbunătățit, în prezent fiind aproape instantaneu, cu o întârziere de doar două sutimi de secundă. Utilizatorii de blitz-uri Sony sau Minolta vor putea să le folosească și pe noul compact, grație patinei integrate în partea superioară. NEX-7 este compatibil cu toate obiectivele bazate pe montura Sony E, dar și cu obiectivele dedicate aparatelor Sony Alpha, prin folosirea unui adaptor.

Dincolo de senzorul de rezoluție ultra-înaltă, controalele manuale și viteza foarte rapidă de declanșare, NEX-7 este impresionant prin dimensiunile extrem de compacte: compactul are 119.9mm x 69.9mm x 42.6mm și o greutate de doar 350 de grame. Noul aparat va avea un preț în jurul sumei de 1200 de euro (doar body), iar specificațiile complete pot fi găsite aici.

0 comentarii

Lasați un comentariu

* necesar
* necesar (confidential)
. Prin completarea acestui formular, sunteți de acord cu termenii și condițiile site-ului