Hi-Tech

Sony lansează un computer de birou cu utilizare orizontală și un hibrid ultrabook-tabletă

scris pe 29 Aug 2012 de Constantin Barbu 7361 vizualizări
2_SVJ202_S05_front-left-18_W-2

Sony a anunțat astăzi la salonul IFA Berlin 2012 un nou computer de birou care poate fi utilizat în mod orizontal. Modelul integrează un display tactil optimizat pentru Windows 8 și a for prezentat alături de un nou portabil hibrid ultrabook-tabletă numit Vaio Duo 11.

Tap 20, cum este numit noul desktop all-in-one, speră să rezolve problemele de ergonomie ridicate de computerele cu ecrane tactile prin opțiunea utilizării în mod orizontal, într-un mod care să elimine oboseala mâinilor. Computerul este bazat pe ultima generație a platformei Intel Core și are o diagonală de 20 de inci (50.8 cm), cu o rezoluție de 1600×900 pixeli. Touchscreen-ul integrat poate recunoaște zece puncte simultan și este compatibil cu toate gesturile multi-touch din noul sistem de operare Microsoft Windows 8. Dincolo de utilizarea în mod desktop, Tap 20 poate fi utilizat și ca o tabletă supra-dimensionată prin intermediul unei baterii integrate, a cărei autonomii nu a fost comunicată.

A doua lansare în segmentul PC, portabilul Vaio Duo 11, folosește un mecanism culisant care îi permite să se transforme dintr-o tabletă de 11.6 inci (29.4 cm) într-un ultrabook cu tastatură completă. Noul Vaio oferă un display tactil FullHD cu densitate înaltă a pixelilor și are o grosime de 17.85mm, cu o greutate de 1.3 kg. Sistemul este bazat de asemenea pe Windows 8, dar este compatibil și cu un nou stilou digital Sony sensibil la presiune, care permite utilizatorilor să opereze cu un nivel de precizie imposibil prin utilizare tactilă normală. Dotările tehnice includ un procesor Intel Core (i3, i5 sau i7), un SSD de până la 256GB, senzori GPS și două porturi USB 3.0.

Ambele computere au integrată tehnologia NFC, care permite asocierea cu alte aparate compatibile printr-o singură atingere. Ambele aparate vor fi disponibile după 26 octombrie, la prețuri încă nespecificate. Mai multe detalii pe site-ul oficial Sony.

0 comentarii

Lasați un comentariu

* necesar
* necesar (confidential)
. Prin completarea acestui formular, sunteți de acord cu termenii și condițiile site-ului