Hi-Tech

Sonos – HiFi prin WiFi

scris pe 01 Aug 2011 de Constantin Barbu 10618 vizualizări
sonos

Sonos a fost încă de la lansare unul dintre cele mai inovatoare și proaspete concepte din industria Hi-Fi. Cu câțiva ani înaintea standardelor DLNA sau Apple AirPlay, Sonos oferea sisteme audio care puteau distribui conținut dintr-o bibliotecă muzicală într-o întreagă clădire, cu posibilitatea de a crea zone separate, fiecare cu propria coloană sonoră.

Sistemul Sonos funcționează foarte simplu: un emițător central transmite fără fir semnal audio către difuzoare poziționate în aceeași clădire. Stația centrală, numită Sonos Bridge, se conectează la un router WiFi și poate accesa orice bibliotecă muzicală conectată, fie că ea este stocată pe un smartphone, pe un iPad sau pe un computer obișnuit.

Compania oferă atât soluții pentru cei care dețin deja un sistem audio de înaltă fidelitate și doresc doar să adauge funcționalitatea unei conexiuni simple la o bază de date cu muzică, dar și pentru cei care doresc să pornească de la zero și au nevoie de un aparat complet, care să includă și receptorul și un difuzor. Două receptoare fără difuzor integrat sunt disponibile, unul cu un aplificator de 110W inclus, ZonePlayer120, și unul fără funcția de amplificare, numit ZonePlayer90.

Difuzor Sonos Play:3

Sonos Play:3 și Play:5 includ și difuzoare, fiind soluții foarte bune pentru implementarea unui sistem de sunet multi-încăpere discret și ușor de folosit. Odată conectate la stația centrală, sateliții unui ansamblu Sonos pot reda fie aceeași melodie, fie melodii diferite în fiecare încăpere. Controlul se face fie prin intermediul unei telecomenzi dedicate, fie printr-o aplicație pentru telefonul mobil.

Receptor Sonos cu amplificare integrată

Prețul unui emițător Bridge este de 49 de euro, iar Sonos Play:3 costă 299 de euro, ducând prețul total al unui sistem simplu la 350 de euro. Pentru cei care doresc să își conecteze sistemul HiFi existent, prețurile pornesc de la 349 de euro pentru un receptor ZonePlayer90 și ajung pâmă la 499 de euro pentru ZonePlayer120. Mai multe detalii pe sonos.com.

0 comentarii

Lasați un comentariu

* necesar
* necesar (confidential)
. Prin completarea acestui formular, sunteți de acord cu termenii și condițiile site-ului