Hi-Tech

SmartGlass, sau de ce Xbox nu mai înseamnă doar jocuri

scris pe 05 Iun 2012 de Constantin Barbu 7389 vizualizări
Screen shot 2012-06-05 at 20.43.13

Lansat în urmă cu aproape șapte ani, consola de jocuri Xbox360 de la Microsoft părea destinată strict gamerilor. În prezent, Microsoft vrea să transforme consola într-un centru multimedia complet, integrat cu toate gadgeturile pe care le avem deja.

SmartGlass, un proiect despre care se vorbește deja de ceva timp, a fost lansat luni la conferința E3, destinată jocurilor și entertainment-ului digital. Dar ce este SmartGlass? La prima vedere, noua tehnologie este un sistem de transmisie de date între un Xbox360 și o tabletă sau un smartphone.

 

Aplicațiile noii tehnologii sunt extrem de interesante: acum, orice aparat cu un ecran tactil, indiferent că rulează Android, Windows Phone sau Apple iOS, poate deveni un punct de control al consolei și sau chiar un sistem integrat de control și afișare pentru jocuri care rulează pe consolă. Jocurile pot afișa conținut suplimentar pe orice ecran conectat, dar lucrurile nu se opresc aici.

Microsoft își promovează masiv platforma Xbox ca centru digital al locuinței, prin multiple servicii video la cerere și prin programe TV interactive. Prin SmartGlass, utilizatorii pot primi informații suplimentare în timp real în timp ce privesc un program, pot controla un browser într-un mod extrem de intuitiv și pot transmite orice tip de conținut multimedia de pe aparatul din mână, direct către un televizor conectat la o consolă Xbox.

Combinat cu sistemul de control Kinekt, care poate recunoaște comenzi vocale și gesturi complexe, noul SmartGlass are toate șansele să transforme Xbox-ul, deja în mâinile a zeci de milioane de utilizatori din întreaga lume, într-un sistem de divertisment redutabil, mai ales că funcționează fără nici un aparat suplimentar. Detalii complete pe site-ul Microsoft.

0 comentarii

Lasați un comentariu

* necesar
* necesar (confidential)
. Prin completarea acestui formular, sunteți de acord cu termenii și condițiile site-ului