Hi-Tech

Samsung lansează primele computere desktop cu Windows 8

scris pe 28 Aug 2012 de Constantin Barbu 10931 vizualizări
feat s7-2

Samsung a lansat o noua game de computere desktop all-in-one la salonul de tehnologie IFA Berlin 2012, primele bazate pe noul OS Microsoft Windows 8 din portofoliul companiei. Dincolo de dotarile tehnice, noile calculatoare ofera un nou sistem de control bazat pe gesturi.

Parte a gamei premium Series 7, noile desktop-uri vor avea un format all-in-one și vor fi disponibile în variante cu ecrane tactile de 27 și 23,6 inci. Echipate cu a treia generație de procesoare Intel Core i7, 8GB RAM, o placă grafică dedicată AMD Radeon HD și un display WQHD cu o rezoluție de 2560×1440, PC-urile Seria 7 dispun de funcții avansate de recunoaștere a mișcărilor, precum control multi-touch pentru 10 degete și comenzi prin gesturi.

Cinci funcții de recunoaștere a gesturilor vor fi disponibile pe noile sisteme, ce permit  controlul dispozitivului printr-o simplă mișcare a încheieturii de la o distanță de până la un metru. De exemplu, utilizatorii trebuie să miște mâna către stânga sau dreapta pentru a da paginile unei cărți electronice, ori roti palma în sensul acelor de ceasornic, sau opus sensului acestora, pentru a schimba volumul sonorului în timpul unui film. Pentru a selecta o opțiune dintr-un program, trebuie să închidă palma, iar pentru a opri redarea unui film, să dea din mână în semn de „la revedere”.

Noile computere vor fi disponibile dupa lansarea oficială a Windows 8 de pe 26 octombrie, la un preț care nu a fost încă specificat.

3 comentarii

 • MCris pe 28 Aug 2012

  Nu vad rostul lansarii de calculatoare Desktop cu Windows 8 devremece acesta este un sistem de operare orientat pe tablete. Dar noroc ca exista Linuxul!

  Reply
  • popas pe 29 Aug 2012

   @ MCris
   O caracteristica a sistemului de operare Windows 8 este aceea ca are capacitatea de a folosi suprafete tactile, dar nu este neaparat creat pentru/orientat pe tablete. Poate suporta si tabletele, si smartphone-urile, insa poate fi ideal si pentru desktop-uri.
   Iar in ceea ce priveste Linuxul, as spune ca fiecare sistem de operare este util, in functie de necesitatile utilizatorului.
   Windows 7 este extrem de usor de utiliat, are securitate excelenta, iar “ecosistemul de aplicatii” (asa cum spun fanii Apple) cuprinde cea mai mare diversitate de solutii sofwre; toate astea fac din Windows un sistem de operare potrivit pentru majoritatea utilizatorilor.

   Reply
   • MCris pe 30 Aug 2012

    Am testat Win8 – are 2 Internet Explorere (!) – unul din aria dedicata, si unul din aria de Desktop, unul din ele avea o adresa de homepage gresita pe care nu poti s-o schimbi pentruca IE-ul e in full screen si nu apare nici un meniu. La multe alte programe nu apare nici un meniu, e greu sa le inchizi (!!) ca si pe Win8 in sine, nu mi-a luat Shutdown ci doar Restart. MS mai are mult de lucru la el, in special pt. Desktop. Azi se pot folosi cam 3 versiuni de Windows – 8, 7 si XP, in timp ce exista zeci de distributii actuale de Linux (deasemenea gratuite).

    Reply

Lasați un comentariu

* necesar
* necesar (confidential)
. Prin completarea acestui formular, sunteți de acord cu termenii și condițiile site-ului