Hi-Tech

Samsung lansează noi camere foto mirrorless cu conectivitate WiFi

scris pe 23 Apr 2012 de Constantin Barbu 12985 vizualizări
feat nx-2

Samsung a lansat noile camere foto NX 1000, NX 210 și NX 20 bazate pe un senzor de 20 de megapixeli și WiFi integrat, care poate fi folosit pentru conectarea la un smartphone sau la un televizor inteligent.

Ca dotare standard, toate 3 modelele NX dispun de un senzor APS-C CMOS de 20,3 Megapixeli, dezvoltat intern de către Samsung. Acestea sunt, de asemenea, complet compatibile cu sistemul i-Function al seriei NX, ce permite utilizatorilor să controleze parametrii obiectivelor, ajustând imaginea fără a lua aparatul de la ochi.

NX1000, modelul de bază al seriei Samsung NX, este foarte portabil, cu un design ușor de utilizat, disponibil în culorile alb, negru, sau roz.

NX210 urmează aceeași linie de design a modelelor NX și are un finisaj metalic. La fel ca predecesorul său – NX200, noul model este echipat cu un ecran ALOMED de 3”, pentru afișarea imaginilor și filmărilor Full HD la o rezoluție clară. Camera NX210 se poate conecta fără fir și la televizoarele Samsung SmartTV, pentru o partajare cât mai simplă a imaginilor.

NX20 este o cameră ultra-portabilă, cu design-ul și experiența de utilizare a unui DSLR, dar cu o greutate mult redusă și un mâner ergonomic pentru un plus de comoditate. Camera permite fotografierea cu o viteză de până la 1/8000 secunde și poate afișa imaginile pe ecranul rabatabil AMOLED de 3”, ce mărește vizibilitatea cu 20%.

Cu ajutorul noilor funcții Smart ale camerelor foto Samsung, utilizatorii pot partaja imagini prin rețelele sociale, precum Facebook sau Picasa, sau le pot trimite direct prin mail din interfața camerei foto. Modelele oferă și alte opțiuni de a capta și afișa imagini, cu ajutorul altor dispozitive, incluzând posibilitatea de a se conecta cu un smartphone Samsung și a-l folosi pe post de vizor și, cu ajutorul funcției Samsung Mobile Link, să afișeze imagini pe dispozitive precum tabletele sau televizoarele conectate la Internet. Noile aparate vor fi disponibile în curând, la un preț ce nu a fost comunicat până la momentul publicării acestui articol. Detalii complete pe site-ul Samsung.

2 comentarii

 • A. pe 23 Apr 2012

  Domnule Barbu, nefiind marcat ca atare, înţeleg ca acest articol nu este un comunicat de presă al Samsung. Atunci, cum să înţeleg frazeologia tipică departamentelor de marketing, cum ar fi:

  “imagini uimitor de clare” (uimitoare exprimare!)

  “ajustând imaginea fără a muta poziția aparatului față de subiect” (???)

  “culori de înaltă calitate și detalii bogate” (senzorii Samsung fiind cunoscuţi pentru zgomotul electronic prea sesizabil!)

  “design ușor de utilizat” (l-aţi testat pesonal, de unde ştiţi cât de uşor e?)

  “utilizatorii pot partaja imagini cu o simplă atingere” (“simplă”…)

  “linie de design care a consacrat modelele NX” (ooo, deja sunt consacrate?)

  “finisaj metalic premium” (“premium”, nu orice!)

  Sincer, cred că nu aţi avut nicio intenţie ascunsă scriind acest articol şi nu vă suspectez de rea-credinţă. Dar era oare atât de greu să-l marcaţi ca traducere a unui comunicat oficial cu un limbaj evident publicitar şi elogios? Ne plângem de lipsa eticii jurnalistice, dar textul dumneavoastră cum e?

  Reply

Lasați un comentariu

* necesar
* necesar (confidential)
. Prin completarea acestui formular, sunteți de acord cu termenii și condițiile site-ului