Hi-Tech

Samsung lansează două noi monitoare optimizate pentru conectarea fără fir la tablete

scris pe 06 Ian 2012 de Constantin Barbu 8461 vizualizări
samsung s7 monitor

Samsung a lansat două noi monitoare în gama premium Series 7, optimizate pentru conectarea fără fir la tablete și telefoane inteligente. Primul model, numit Series 7 Smart Station, include și o stație de andocare fără fir ce include și conexiuni USB, HDMI și Ethernet.

Ambele modele sunt compatibile cu noul standard Mobile High-Definition Link (MHL), care permite conectarea imediată a oricărui dispozitiv mobil suportat și transmiterea de semnal audio-video fără nici un fir. Cei care preferă conexiunile clasice vor putea folosi în continuare intrări standard HDMI și VGA pe ambele modele.

Smart Station este compatibil și cu standardul mai rapid Wireless USB, care permite simultan conectarea unui laptop atât ca semnal video de înaltă definiție, cât și ca legătură de date cu perifericele conectate direct la stația de andocare. Rezoluția monitorului integrat, care poate avea diagonale de 24 sau 27 de inci este de 1920×1080 de pixeli (FullHD), iar unghiurile de vizualizare sunt de 178 de grade din orice direcție, fapt ce indică utilizarea unui panou IPS de bună calitate. Lista completă a conexiunilor include trei porturi USB, dintre care două compatibile cu standardul 3.0, un port de rețea locală Ethernet și o ieșire audio.

Cel de-al doilea monitor, numit Series 7 HDTV 750, nu include conexiunile stației de andocare prezentate anterior, dar oferă în plus un tuner TV cu funcție picture-in-picture. Din specificațiile oferite de producător, panoul folosit în modelul 750 este de o calitate ceva mai slabă decât cel din Smart Station, cel mai probabil bazat pe tehnologie TN, cu un unghi de vizualizare de până la 170 de grade și o rată a contrastului de 1000:1.

În cazul conectării la o tabletă sau la un smartphone compatibil, cele două display-uri permit afișarea oricărei aplicații care suportă standardul MHL fie ca o reproducere fidelă a imaginii de pe ecranul device-ului portabil, fie ca o nouă instanță a aplicației, la rezoluție FullHD. Aplicațiile cu posibilă aplicabilitate sunt în primul rând cele multimedia, de redare de conținut foto-audio-video, dar și jocurile și aplicațiile de afaceri, cum ar fi programele pentru prezentări.

0 comentarii

Lasați un comentariu

* necesar
* necesar (confidential)
. Prin completarea acestui formular, sunteți de acord cu termenii și condițiile site-ului