Hi-Tech

RIM lansează două noi telefoane BlackBerry

scris pe 03 Aug 2011 de Constantin Barbu 11258 vizualizări
bberry

Research In Motion (RIM) a anunțat miercuri două noi terminale Blackberry, unul bazat exclusiv pe un ecran tactil și un model hibrid, cu tastatură și touchscreen. Ambele telefoane folosesc noul sistem de operare BlackBerry OS7 și promit viteze cu până la 40% mai mari decât generațiile precedente.

Torch 9860 folosește exclusiv touchscreen-ul de 3,7 inci, cel mai mare folosit până acum pe un BlackBerry, și este bazat pe un procesor de 1,2Ghz, ajutat de 768 de memorie RAM și un cip grafic dedicat. Display-ul are o rezoluție de 800×480, iar terminalul include și o cameră foto de cinci megapixeli. Telefonul se poate conecta la internet prin 3G+ și Wifi și poate fi folosit și pentru navigație GPS asistată, mulțumită unui cip AGPS integrat.

Torch 9810 este un model hibrid, care include și o tastatură standard BlackBerry într-un ansamblu culisant, plus un ecran tactil cu o rezoluție de 480×640 de pixeli. Procesorul folosit este aceleași cu cel din model 9860, iar bateria promite până la 5,8 ore de convorbire, comparativ cu 6,8 ore pentru modelul exclusiv touch. Și memoria este ceva mai mică pentru Torch 9810, care include doar 512 MB RAM.

Ambele terminale folosesc sistemul de operare BlackBerry OS 7, care, conform RIM, aduce peste 250 de modificări comparativ cu varianta precedentă și un spor de performanță semnificativ, mai ales în ceea ce privește viteza de afișare a elementelor mutlimedia și a paginilor web, care acum beneficiază de accelerare hardware din partea cipului grafic dedicat. Noile BlackBerry-uri vor fi disponibile în această lună la un preț încă nespecificat. Mai multe detalii pe BlackBerry.com.

0 comentarii

Lasați un comentariu

* necesar
* necesar (confidential)
. Prin completarea acestui formular, sunteți de acord cu termenii și condițiile site-ului