Hi-Tech

Revo Heritage – un radio retro pregătit pentru viitor

scris pe 06 Dec 2011 de Constantin Barbu 13308 vizualizări
feat revo 2

Fabricat din metal și decorat cu lemn și cauciuc, Revo Heritage poate părea la prima vedere un aparat de radio clasic, integrat perfect în limbajul de design al anilor 60-70. La o privire mai atentă, situația se schimbă radical: receptorul FM rămâne la locul lui, dar nu mai este singur. Compatilibitatea WiFi și DAB+ promite că aparatul va fi la fel de util și peste 10 ani.

Dincolo de elementele de control clasice, prezente pe orice receptor radio, Heritage include și un ecran OLED și un joystick care permite navigarea prin cele peste 10.000 de posturi de radio online care pot fi recepționate. Conectarea la o rețea locală se poate face fie fără fir, prin WiFi, fie cablat, direct la un port Ethernet.

Radioul Revo permite și recepționarea de emisii radio digitale în format DAB sau DAB+, un format încă nu foarte popular în România, dar cu șanse mari de creștere în viitor. În partea superioară a aparatului, un dock pentru iPod-uri și telefoane iPhone permite redarea conținutului de pe orice aparat compatibil și încărcarea acestuia. Pentru restul playerelor portabile, un port USB rezolvă problema conectării.

Heritage are un difuzor de 7W integrat, dar mulțumită ieșirilor optice și coaxiale, poate fi conectat la aproape orice sistem de sunet existent. Aparatul este disponibil în două variante, una decorată cu furnir de nuc și una cu furnir de stejar negru, la un preț de 229 de lire sterline. Mai multe detalii pe revo.co.uk.

Foto: Revo

2 comentarii

 • oi pe 07 Dec 2011

  Superb, imi doream si inca imi doresc asa ceva.
  Din pacate pretul nu ma lasa sa visez la el! :(

  Reply
 • Nautilus pe 09 Dec 2011

  O mare parte din radiourile clasice ale erei lămpilor şi erei tranzistorilor aveau o calitate pe care produsele de masă moderne au pierdut-o, în special în ceea ce priveşte construcţia carcasei. Oricât de sofisticată ar fi electronica, întotdeauna calitatea sunetului e dată de materialele din care e construit difuzorul, înaintea a orice altceva. Atâta vreme cât radioul era o piesă importantă a interiorului unei case, concepută să dureze cu deceniile, exista interesul de a construi carcase solide, din lemn, ornamentate cu bachelită, şi difuzoare la fel de solide.

  Cu 30-40 de ani în urmă, portabilitatea era considerată mult mai importantă decât calitatea sunetului, fiindcă oricum emisia staţiilor radio de pe atunci mai avea ceva paraziţi, majoritatea aparatelor erau mono etc şi atunci carcasele de plastic prost (ca la Gloria noastră) au fost adoptate din raţiuni de cost şi greutate redusă.

  În momentul de faţă, datorită simplităţii şi costului redus al electronicii, multe firme cvasi-necunoscute îşi permit să construiască la un preţ redus (investesc doar în materiale şi forţă chinezească de muncă) radiouri de o calitate foarte bună, cu carcase de lemn sau MDF (un PFL mult mai solid), difuzoare cu membrană din polimer şi şasiu de aluminiu turnat, şi în acelaşi timp să readucă la viaţă designul clasic. De asta când alegi un radio trebuie să te uiţi mai puţin la brand şi mai întâi la calitatea materialelor.

  ~Nautilus

  Reply

Lasați un comentariu

* necesar
* necesar (confidential)
. Prin completarea acestui formular, sunteți de acord cu termenii și condițiile site-ului