Hi-Tech

Punct, multi-punct – arborele acustic Elipson

scris pe 13 Dec 2011 de Constantin Barbu 12867 vizualizări
feat soundtree

Majoritatea sistemelor de sunet vin în configurații stereo sau surround, cu o motivație logică – sunetul are anumite caracteristici care sunt redate în cel mai plăcut și fidel mod de aceste ansambluri. Până acum, configurația arborescentă nu a fost folosită foarte des, dar producătorul francez Elipson a ales această structură pentru a crea un “vector de emoție muzicală” ca nici un altul.

Fondat în 1938, Elipson este unul dintre cei mai vechi producători francezi de echipamente de sunet, fiind creditați pentru încercarea de a crea “o școală franceză a designului acustic”. De la început, compania s-a făcut remarcată pentru difuzoarele sferice din portofoliu, care au devenit în scurt timp emblema firmei.

La Trienala de design de la Milano de anul acesta, Elipson a prezentat o fuziune între ceea ce știe să facă cel mai bine, difuzoare sferice, și un aranjament spațial extrem de neobișnuit: un arbore acustic. Dintr-un “trunchi” care integrează un subwoofer de dimensiuni ample  (32 x 32 x 100 cm), doisprezece ramuri pornesc într-un sistem de distribuție a sunetului care se termină în tot atâtea globuri din fibră de sticlă. Fiecare “fruct” conține câte o boxă de 30W, cu difuzoare separate pentru frecvențe medii și înalte.

Sound Tree este rezultatul muncii unei echipe de designeri formată din Maurizio Galante, Tal Lancman și Jean Yves Le Porcher, și este proiectat pentru a fi folosit în încăperi de dimensiuni mari, unde o distribuție variabilă a sunetului este dezirabilă. Numărul ramurilor poate fi micșorat sau mărit în funcție de preferințe, iar sferele pot fi grupate în moduri imposibile pentru alte sisteme de sunet. Mai multe detalii pe elipson.com.

2 comentarii

  • ana pe 13 Dec 2011

    fascinant si…cosmic. Imi place pagina

    Reply
  • pocoloco pe 14 Dec 2011

    design foarte estetic si de bun gust,dar din pacate (sau din fericire) sunetul se aude,nu se vede;adica nu cred ca sistemele ofera o calitate audio similara cu sistemele “clasice” de top

    Reply

Lasați un comentariu

* necesar
* necesar (confidential)
. Prin completarea acestui formular, sunteți de acord cu termenii și condițiile site-ului