Hi-Tech

Primul ultrabook Toshiba, lansat în România

scris pe 09 Mai 2012 de Constantin Barbu 11824 vizualizări
feat tosh-2

Toshiba a lansat astăzi modelul Z830, primul ultrabook din portofoliul companiei disponibil pe piața din România. Specificațiile de bază includ un procesor Intel Core i5 și un SSD, la o greutate de puțin peste 1 kg.

Noul ultrabook are o diagonală de 13 inci, o grosime de 15,9 milimetri și o greutate de 1,12kg, fiind promovat de producător drept cel mai ușor computer de acest tip de pe piață. Carcasa noului laptop este confecționată din magneziu și are o structură internă similară fagurilor de miere, care îi conferă o rezistență sporită.

Z830 include ca dotări standard un SSD de 128GB, 4GB memorie RAM și un procesor Intel Core i5, din păcate nu din ultima generație lansată recent de Intel. Ecranul are o rezoluție HD (1366 x 768 pixeli) și include în partea superioară o cameră video de 1,3 megapixeli.

 

La capitolul porturi, Toshiba Portege Z830 include 3 porturi USB (dintre care unul 3.0), un port VGA și unul HDMI, carora li se adaugă și un cititor de carduri SD. Noul computer poate fi achiziționat la un preț ce începe de la 4200 de lei, care include și o garanție completă împotriva accidentelor și recuperare gratuită a datelor în cazul deteriorării portabilului. Detalii complete pe toshiba.ro.

4 comentarii

 • fan pe 10 May 2012

  Se vinde de cateva luni la noi.Pe mine m-a cucerit dupa ce l-am tinut in mana.L-am cumparat-oferta specala de paste -de aprox.o luna si se misca ,,beton,,cu procesorul de a 2a generatie,ssd-ul si 4 gb de ram.Dupa mine este cel mai bun la ora acuala-booteaza in 15 secunde,si este ideal ptr portabilitate

  Reply
 • Iulian pe 10 May 2012

  Oare cat timp o sa le ia sa se prinda ca 1366 x 768 nu este o rezolutie pt cineva care si vrea sa lucreze pe el?

  Deci pana una alta MacBook Air-ul nu are concurenta in afara de Sony Vaio Z ce e totusi din alta categorie de pret.

  Reply
  • Torax pe 10 May 2012

   Gresit Iulian. La acelasi pret MBA-ul are aceeasi rezolutie insa pe un ecran mai mic de 11″, pe cand acest Protege este de 13″. Avantaj Protege.

   Reply
   • Iulian pe 10 May 2012

    Ai dreptate, dar vorbeam de MBAul de 13inch ce are 1440 x 900. Intr-ader, e odios de scump mai ales daca mai vrei si iesire vga pt prezentari, lan si hdmi.

    Nu sunt pro Mac, mult laudatul OSX mi se pare o chestie anti-productivitate, dar concurentii pe ultrabookuri au impresia ca mai intereseaza pe cineva ca procesorul e cu 10% mai rapid si placa grafica nu stiu ce.

    Reply

Lasați un comentariu

* necesar
* necesar (confidential)
. Prin completarea acestui formular, sunteți de acord cu termenii și condițiile site-ului