Hi-Tech

Prima impresie: Sony Xperia Z Tablet

scris pe 28 Feb 2013 de Constantin Barbu 8727 vizualizări
feat sony

Sony a prezentat la Mobile World Congress 2013 o nouă generație de tablete din seria Xperia, care din punctul nostru de vedere reprezintă poate cea mai plăcută surpriză a evenimentului de la Barcelona.

După o intrare dificilă pe piața tabletelor, cu modele care nu au impresionat în mod deosebit nici prin design funcțional, nici prin caracteristici unice, noua tabletă Xperia Z de la Sony pare să fie un nou început pentru companie. Specificațiile tehnice sunt cele standard pentru un model de vârf: procesor quad-core, 2GB memorie RAM și Android 4.1, care va fi updatat la versiunea ce mai nouă, 4.2, la scurt timp după lansarea comercială. Primul aspect care este impresionant la noua tabletă este greutatea: pentru un aparat de 10 inci, Xperia Z Tablet este surprinzător de ușoară.

Cu un corp construit integral din plastic și sticlă, noua tabletă Sony are doar 495 de grame, fiind una dintre cele mai ușoare de pe piață. Designul este de asemenea mult îmbunătățit față de edițiile precedente: Sony a renunțat practic la aproape orice element ornamental și a optat în schimb pentru o construcție rectangulară ultra-subțire, din plastic. Tableta arată foarte bine atât în varianta neagră, cât și în cea albă, iar faptul că este rezistentă la apă este un plus semnificativ. Ecranul FullHD al noii tablete Xperia Z oferă culori foarte vii și unghiuri bune de vizualizare, iar cele patru difuzoare poziționate în colțurile aparatului redau un sunet puternic, care putea fi auzit clar chiar și în zgomotul sălii de expoziție de la MWC. Tableta va veni în pachet cu o stație de andocare la care se va putea conecta printr-un sistem de pini proiectați să reducă la minimum uzura capacului de protecție a portului de încărcare.

2 comentarii

  • jj pe 28 Feb 2013

    in ultima poza, tableta e cumva fotografiata in apa?

    btw – felicitari pentru contributiile de la MWC si pentru articolele geeky in general :)

    Reply

Lasați un comentariu

* necesar
* necesar (confidential)
. Prin completarea acestui formular, sunteți de acord cu termenii și condițiile site-ului