Hi-Tech

Prima impresie: HTC One

scris pe 05 Mar 2013 de Constantin Barbu 11659 vizualizări
IMG_5446

Modelul One este în acest moment cel mai bun telefon din portofoliul HTC. Cu un ecran FullHD, o nouă cameră foto, care renunță la războiul megapixelilor, și un design îmbunătățit, One continuă direcția de concentrare a portofoliului companiei către modele mai puține și mai bine diferențiate.

Primul lucru care iese în evidență la noul One este carcasa unibody din aluminiu: spre deosebire de modelul One X, lansat anul trecut la MWC, noua generație folosește un corp integral metalic, care promite o rezistență mai bună la șocuri și uzură. Fața aparatului este acoperită de sticlă (Gorilla Glass 2) și include doar două butoane, poziționate ușor atipic, în părțile laterale. Centrul este ocupat de logo-ul HTC, iar ideea de a apăsa un buton lateral pentru a reveni la meniul principal este puțin neintuitivă, cel puțin la prima vedere.

 

Ecranul IPS FullHD (1920×1080 pixeli) arată excelent, cu detalii foarte clare, indiferent de conținutul afișat. Totuși, la fel ca la celelalte ecrane FullHD mobile pe care le-am văzut anul acesta la Mobile World Congress, diferența față de edițiile precente, cu o densitate ceva mai mică, dar de peste 300 de pixeli per inch este destul de mică (dar nu insesizabilă). Din păcate, din cauza luminii verzi folosită de HTC pentru standul de la MWC nu am putut testa camera decât ca reproducere a acestei culori, deci nu putem da în acest moment nici măcar o primă impresie despre calitatea imaginilor captate. În schimb, HTC a amenajat mai multe camere izolate fonic în care puteau fi testate noile difuzoare stereo integrate în modelul One. La prima impresie, sunetul redat a fost clar și puternic, dar nu am remarcat diferențe cu adevărat semnificative față de alte smartphone-uri de top.

Ca software, HTC One aduce o nouă ediție a interfeței Sense, care acum integrează în ecranul principal un flux de știri din surse alese de utilizator sau un flux al activității pe rețelele sociale. Combinația de design bidimensional simplificat și complexitatea feed-ului ni s-a părut destul de nepotrivită, iar noua interfață ni s-a părut, la prima vedere, un pas înapoi față de generația precedentă, de pe modelul One X. Din cele câteva scurte probe pe care le-am făcut pe noul smartphone, performanța a fost foarte bună, lucru de altfel de așteptat de la un model de top. În concluzie, HTC One este un telefon elegant, cu funcții interesante, dar vom putea emite o părere cu adevărat pertientă doar după ce îl vom testa pe larg. Specificațiile complete pot fi găsite aici.

1 comentariu

  • oy pe 06 Mar 2013

    Multumiri pt. articol. Pare destul de interesant. Abia astept sa il vad “in carne si oase”.

    Reply

Lasați un comentariu

* necesar
* necesar (confidential)
. Prin completarea acestui formular, sunteți de acord cu termenii și condițiile site-ului