Hi-Tech

Philips Cinema 21:9

scris pe 20 Apr 2011 de Constantin Barbu 13394 vizualizări
58PFL9955H_12-U2P-global-001_highres

Cinema 21:9 de la Philips răspunde unei întrebări destul de interesante: de ce aproape toate televizoarele de înaltă definiţie de pe piaţă folosesc un raport al aspectului imaginii de 16:9, cât timp multe filme sunt produse în format cinematografic, cu imaginea mult mai lată de atât?

Soluţia la această problemă este, aparent, foarte simplă: televizorul 16:9 afişează imaginea completă, dar nu acoperă ecranul integral, negând astfel parţial beneficiul unui ecran de mari dimensiuni. Philips a ales soluţia mai puţin simplă: în loc să folosească un display în format clasic, producătorul olandez a construit un ecran în format cinematografic, care oferă un raport al aspectului de 21:9.

Cu o rezoluţie de 2560×1080 de pixeli, mai mare decât standardul FullHD, care oferă 1920×1080 de pixeli, televizorul Philips Cinema 21:9 oferă utilizatorului opţiuni multiple în ceea ce priveşte modul în care imaginile sunt afişate: continulul FullHD în format ultra-lat, cum sunt discurile Blu-Ray, poate fi reprocesat pentru a elimina marginile negre care sunt introduse de obicei în imagine în cadrul procesului de masterizare pentru a menţine compatibilitatea cu televizoarele 16:9, iar continul nativ 16:9 poate fi adaptat printr-un set de altogoritmi pentru a fi afişat corect pe ecranul 21:9. În ciuda conceptului său revoluţionar, Philips Cinema 21:9 nu este un ecran potrivit pentru toată lumea. În cazul semnalului 4:3, televizorul permite păstrarea formatului original al imaginii, cu sacrificarea marginilor laterale ale ecarnului.

Philips Cinema 21:9 este compatibil şi cu imagini video tridimensionale, care pot fi vizualizate cu ajutorul unei perechi speciale de ochelari. Sistemul AmbiLight, practic un set de leduri dispuse pe trei părţi ale televizorului, proiectează în jurul ecranului lumina de aceeaşi culoare şi tonalitate că şi cea a imaginii afişate, amplificând astfel experienţa privitorului. Mai multe detalii pe philips.com.

0 comentarii

Lasați un comentariu

* necesar
* necesar (confidential)
. Prin completarea acestui formular, sunteți de acord cu termenii și condițiile site-ului