Hi-Tech

Pentax K-01 – obiective interschimbabile, senzor mare, design semnat Marc Newson

scris pe 02 Feb 2012 de Constantin Barbu 8381 vizualizări
feat pentax k01

Pentax a anunțat lansarea celei de-a doua serii de aparate de fotografiat compacte cu obiective interschimbabile și, de această dată, cu senzor mare. Primul aparat din noua colecție se numește K-01 și are un design retro semnat de celebrul designer Marc Newson.

După lansarea seriei Pentax Q în 2011, bazată pe un senzor de dimeniuni extrem de reduse și cu relativ puține avantaje față de competitori și chiar față de aparatele foto compacte clasice, producătorul japonez de aparatură foto a schimbat radical abordarea pentru noua serie. Senzorul este de dimensiune APS-C, montura pentru obiective este cea clasică Pentax K, iar designul noului aparat este un amestec de modern și retro. Puteți citi aici o explicație pe larg despre avantajele senzorilor cu suprafață mare.

Modelul K-01 este bazat pe un senzor de 16 megapixeli, care poate capta imagini la sensibilități ISO între 100 și 25600, plus clipuri video în format FullHD 1080P. Corpul aparatului este construit din aluminiu, iar pentru început camera va fi disponibilă în trei culori: galben, negru și alb.

Pe lângă compatibilitatea cu cea mai mare parte a obiectivelor Pentax K de până acum, noul K-01 vine și cu un obiectiv nou, luminos (f2.8), cu o grosime extrem de redusă și o distanță focală de 40mm.

Dotările tehnice sunt completate de un ecran de trei inci (921000 de pixeli) și de un mod HDR (High Dynamic Range), care combină mai multe imagini într-una singură pentru a reproduce corect scene cu un contrast foarte puternic. Fotografierea în rafală poate fi făcută la o rată de 6 cadre pe secundă, iar stocarea imaginilor se face pe un card SD, în format JPEG sau DNG/RAW.

Prețul noului Pentax K-01 va fi situat în jurul sumei de 700 de euro pentru dody și 950 de euro pentru body și noul obiectiv de 40mm. Mai multe detalii pe site-ul Pentax.

0 comentarii

Lasați un comentariu

* necesar
* necesar (confidential)
. Prin completarea acestui formular, sunteți de acord cu termenii și condițiile site-ului