Hi-Tech

Panasonic GF3 – funcții avansate pentru începători

scris pe 13 Iun 2011 de Constantin Barbu 10567 vizualizări
gf3

Panasonic a lansat luni un nou aparat cu obiective interschimbabile și funcții avansate bazat pe standardul Micro FourThirds (MFT), modelul GF3. Noua cameră foto renunță la o serie de funcții avansate prezente pe modelul precedent, GF2, în favoarea unei forme și a unei interfețe simplificate, adaptată operarii de către fotografi începători.

Aparatul folosește un senzor de 12,1 megapixeli similar cu cele din aparatele dSLR și poate filma și clipuri video de înaltă definiție. Operarea se va face în principal prin intermediul unui ecran tactil de trei inci, iar aparatul va fi dotat cu mai multe moduri automate de fotografiere, pentru a permite fotografului să captureze imagini de calitate bună în aproape orice condiții, fără a avea nevoie de cunoștințe tehnice avansate. Spre deosebire de modelul precedent, GF3 renunță la patina de blitz și accesorii, dar rămâne compatibil cu întreaga gamă de obiective MFT de la Panasonic, Olympus și Leica.

În ceea ce privește dimensiunile, GF3 este chiar mai mic decât modelul Sony cu obiective interschimbabile pe care l-am prezentat săptămâna trecută, cu o greutate de doar 221 de grame. Noul aparat foto nu va înlocui modelul GF2, care va rămâne în continuare pe piață și va fi destinat fotografilor avansați. Camera va fi disponibilă începând cu luna august, la un preț de aproximativ 600 de euro împreună cu un obiectiv 14-42mm. Mai multe detalii pe site-ul oficial Panasonic.

1 comentariu

Lasați un comentariu

* necesar
* necesar (confidential)
. Prin completarea acestui formular, sunteți de acord cu termenii și condițiile site-ului