Hi-Tech

(P) Sistem de sunet cu efect „WOW“ – Audio Pro Addon Four

scris pe 15 Noi 2011 de StyleReport.ro 14141 vizualizări
IMG_2498-Edit

Cu un total de 54 wați, Audio Pro Addon Four oferă surplusul de putere audio ideal pentru un televizor sau un laptop. Finisajele excelente, calitatea sunetului și posibilitatea de folosire fără fir venită ca bonus le recomandă ca o primă opțiune în piața difuzoarelor de gen, la un preț extrem de avantajos.

Înainte de a fi conectat la o sursă de electricitate, Addon Four uimește în primul rând prin design. Forma simplă a sateliților aduce aminte de butonii unei cămăși, în timp ce finisajul lucitor al sub-wooferului seamănă cu o cutie de bijuterii. Livrată în pachet, perechea de mânuși albe capătă sens odată cu primele atingeri pe suprafața lăcuită. Și, ca în orice design reușit, câteva detalii de construcție dau sistemului 2.1 și argumentul ergonomiei.


În primul rând, sateliții pot fi plasați fără probleme pe orice tip de suprafață. Piciorul articulat este dublat de un strat gros de cauciuc astfel încât să nu existe probleme de aderență, dar nici vibrații parazite cauzate de sunet. Difuzoarele pot fi montate pe mobilier sau suspendate pe tavan, piciorul putând fi îndreptat fără probleme în orice direcție este nevoie. Firul se trece prin stativ, mascarea lui în spatele unui perete fiind cu atât mai ușoară.

Impresia este la fel de bună și în momentul conectării la o sursă audio. Poate fi un televizor sau un laptop, un mp3 player sau un telefon mobil, pentru că Audio Pro Addon Four se leagă printr-un jack obișnuit de 3.5mm sau cablu RCA la orice dispozitiv capabil să redea muzică.

Sunetul foarte cald invită la audiții melodioase. Sistemul 2.1 Addon Four este găzduit de o incintă din lemn astfel încât e foarte bine pus în valoare de melodiile cântate pe instrumente reci. E o calitate întâlnită și la celelalte difuzoare din gama Audio Pro, precum LV 2 sau LV1, producătorul suedez punând naturalețea sunetului pe primul loc în lista de „dotări“ ale produselor sale. Subwoofer-ul arată imediat că este o adiție inspirată la ansamblu. Intervențiile sale echilibrează sunetul, dându-i forță și identitate. Sateliții se descurcă la fel de bine și atunci când subiectul sonor este un film, remarcându-se prin dinamica sunetului și, din nou, realism.

Calitatea audiției se păstrează și la un nivel de volum mai ridicat. Cei doi sateliți au împreună 24W, în timp ce glasul gros al subwooferului se aude cu o putere de maxim 30W.

Atunci când cablurile devin o problemă, Addon Four poate funcționa și în regim wireless datorită sistemului brevetat de Audio Pro. Două dispozitive „dongle“ care se cumpără separat intră în pozițiile de receptor și respectiv emițător, unul dintre ele fiind conectat în USB-ul laptopului sau televizorului, în timp ce al doilea își găsește loc în mufa din spatele subwooferului. Montarea lor elimină cablul direct dintre sursă și ansamblu și permite mutarea fără griji de pierdere a semnalului pe o distanță de aproximativ 20 m în linie dreaptă. La nevoie pot fi cumpărate și amplificatoare de semnal WR200 care extind raza de acțiune până la 100m, conform producătorului suedez.

Audio Pro Addon Four este un sistem 2.1 exemplar construit, cu un design care îl scoate din mulțime și o calitate HiFi a sunetului. Prețul de doar 1.099 lei îl recomandă pe primele locuri în lista de opțiuni a oricui este interesat de un plus de putere sonoră din partea laptopului sau de o vizionare de film pusă în valoare de forța unui subwoofer

Marca Audiopro este reprezentată în Romania de către firma Acustic Mall.

0 comentarii

Lasați un comentariu

* necesar
* necesar (confidential)
. Prin completarea acestui formular, sunteți de acord cu termenii și condițiile site-ului