Hi-Tech

(P) AudioPro Living – mai mult decat un simplu sistem de sunet fara fir

scris pe 17 Oct 2011 de StyleReport.ro 16701 vizualizări
audiopro lifestyle

In cazul sistemelor de sunet wireless, beneficiile imediate sunt clare: renuntati la o parte din fire si capatati libertatea de a va pozitiona boxele aproape oriunde. In cazul colectiei Audio Pro Living, lucurile bune nu se opresc in nici un caz la atat de putin.

Am mai discutat în trecut despre două modele AudioPro Living: LV1, o boxă de raft cu dimensiuni compacte și LV2, un sistem stereo mai puternic decât am fi crezut. După experiența celor două teste, am decis să testăm cum funcționează cu adevărat un sistem complex bazat pe seria Living, in condiții reale de lucru. Am folosit boxele menționate mai sus, plus fratele lor mai mare, modelul LV3, plus un subwoofer dedicat, LV SUB, compatibil cu oricare dintre modele. Le-am instalat într-o casă de vacanță obișnuită și am testat care sunt cu adevărat beneficiile pe care le oferă, comparativ cu un sistem wireless simplu și comparativ cu un sistem cablat.

În primul rând, am apreciat faptul că sursa noastra de semnal, în acest caz un laptop, a fost cu adevărat liberă de orice constângeri. Odată atașat emițătorul, am putut să ne plimbăm din cameră în cameră și să ne conectăm la oricare dintre difuzoare, sau sa ne conectăm la toate trei simultan. AudioPro a integrat în fiecare model LV un comutator care permite utilizatorului să emită pe trei frecvențe diferite. În cazul nostru, am testat un exemplar LV1 în bucatarie, o pereche de LV3 în living-room, ca acompaniament pentru un sistem home cinema, iar cele două difuzoare LV2 și-au găsit locul in dormitor.

Conectate pe acelasi canal de recepție, numit în cazul AudioPro ”house code”, toate difuzoarele au primit același semnal, indiferent de camera unde erau poziționate. La fel ca și în testele individuale pe care le-am efectuat, raza de acțiune nu a fost intotdeauna ideală, dar toate trei sistemele au funcționat impecabil odată ce am găsit poziția optimă pentru emițător. Un amplificator de semnal WR200 s-ar fi putut dovedi util, dar chiar și așa, emițătorul a reușit să se conecteze la cele trei difuzoare și să transmită sunetul la un nivel optim de calitate. Dupa cum am mai spus, de indata ce unul dintre LV-uri a detectat că nu mai este in raza optimă de acțiune, s-a deconectat automat, fără să degradeze calitatea sunetului. Sistemul a funcționat, deci, într-un singur mod: totul sau nimic.

Fiecare dintre cele trei modele testate și-a păstat abilitatea de a controla volumul individual, fără a afecta în vreun fel celelalte difuzoare din casă, o funcție extrem de utilă mai ales pentru asigurarea de sunet ambiental în zone cu niveluri de zgomot diferite. Dacă in living am dorit să avem sunetul la putere mare, în dormitor am preferat sa pastram muzica în surdina, iar în bucătărie am optat pentru un nivel intermediar al volumului.

Cea de-a treia parte a testului a fost crearea de zone de sunet diferite. Astfel, am comutat fiecare dintre cele trei sisteme pe un canal diferit: canalul 1 pentru dormitor, unde am ales muzică simfonică, al doilea canal pentru bucătărie, unde am ales un CD cu muzică ritmată, iar al treilea pentru sistemul home-cinema, pe care rula un film. În prezența a trei surse de semnal, toate cele trei canale diferite au funcționat excelent, fără interferențe sau alte probleme. Trecerea de la un sistem de sonorizare uniform pentru toată casa la trei zone cu muzică diferită a fost facuta extrem de simplu, prin simpla mutare a poziției unui comutator de pe spatele modelelor LV.

După o zi petrecută alături de seria Living, avantajele sunt mai mult decat clare: AudioPro reușește să creeze o colecție de sisteme audio modulare care sunt ușor de folosit și oferă o calitate excelentă a sunetului, cu opțiuni avansate de distribuție selectivă a sunetului. Singurele lucruri pe care le putem reproșa sunt absența compatibilității cu standardele Apple AirPlay și DLNA, care ar permite difuzoarelor să funcționeze pe o arhitectură WiFi de care mulți utilizatori deja beneficiază. Totuși, această problemă poate fi ușor corectată prin atașarea unui emițător compatibil, cum ar fi un Airport Express pentru AirPlay.

Marca Audiopro este reprezentata in Romania de catre firma Acustic Mall.

0 comentarii

Lasați un comentariu

* necesar
* necesar (confidential)
. Prin completarea acestui formular, sunteți de acord cu termenii și condițiile site-ului