Hi-Tech

Nokia Luna – un nou headset Bluetooth cu NFC

scris pe 14 Oct 2011 de Constantin Barbu 11211 vizualizări
luna-2

NFC (Near Field Communications) este o tehnologie folosită pentru schimb de date între aparate care se ating. Cea mai frecventă utilizare, care a primit în ultima perioadă și foarte multă atenție în media, este efectuarea de plăți prin atingerea unui telefon compatibil de un aparat de citire. Nokia a preluat ideea și a creat una dintre cele mai inovatoare căști Bluetooth pe care le-am văzut până în prezent.

Numită Luna, casca folosește tehnologia NFC pentru a ușura procesul de atașare la un telefon mobil. Atunci când utilizatorul folosește casca pentru prima dată, în loc să caute prin meniuri locul unde se găsesc setările pentru Bluetooth, pur și simplu atinge spatele aparatului cu headset-ul și cele două încep imediat să comunice, fără nici o altă acțiune din partea utilizatorului.

Deși numărul telefoanelor compatibile NFC este încă destul de mic (în cazul Nokia, modelele C7, Oro, 600, 603, 700, 701 și N9), odată ce tehnologia va fi adoptată la scară largă, noua cască ar putea deveni un accesoriu extrem de util.

Micul aparat are o greutate de doar 5 grame și o autonomie de până la opt ore de convorbire, plus până la 60 de zile în standby. Luna este disponibil în cinci culori și include în pachet și o stație de încărcare cu un design similar. Mai multe detalii pe site-ul Nokia.

3 comentarii

Lasați un comentariu

* necesar
* necesar (confidential)
. Prin completarea acestui formular, sunteți de acord cu termenii și condițiile site-ului