Hi-Tech

Nintendo prezintă a doua generație de Wii: jocuri HD și un nou controller cu touchscreen

scris pe 07 Iun 2011 de Constantin Barbu 12552 vizualizări
nintendo

Următoarea generație a consolei nintendo Wii se va numi Wii U și va folosi un controller cu un ecran amplu, de 6,2 inci, care va permite jucătorilor să aibă un meniu tactil suplimentar sau să mute acțiunea cu totul de pe televizor pe manetă. Consola a fost prezentată marți în cadrdul conferinței anuale E3.

Controller-ul va fi compatibil și cu actuala generație a consolei Wii și va include două camere video, care vor putea fi integrate în experiențe de joc mult mai complexe. Noua consolă va putea folosi și actualul controller bazat pe mișcare, WiiMote, și va putea afișa jocurile în format de înaltă definiție. Printre jocurile ce vor fi disponibile pe noua consolă se numără Batman: Arkham City, un joc din seria Assassin’s Creed, Dirt, Ghost Recon Online, Tekken, Aliens vs. Colonial Marine și Ninja Gaiden 3: Razor’s Edge.

Conform informațiilor disponibile, consola va fi compatibilă și cu jocurile destinate primei generații de Wii, iar jocurile noi vor folosi un format optic proprietar. Printre dotările tehnice cunoscute se mai numără patru porturi USB și o cantitate nespecificată de memorie internă, extensibilă prin carduri SD sau prin USB. Wii U va putea fi conectată la televizor printr-un cablu HDMI pentru semnal FullHD, dar și prin cabluri tradiționale, pentru ecranele de definiție standard. În ceea ce privește partea de software, Wii U va avea un browser integrat și va putea susține video-conferințe între utilizatori prin intermediul camerelor video integrate în controller. Noua consolă de jocuri va fi disponibilă anul viitor la un preț nespecificat, iar informații suplimentare vor fi prezentate cel mai probabil la Tokyo Game Show 2011, în luna septembrie.

Mai multe detalii pe nintendo.com.

3 comentarii

 • eu pe 07 Jun 2011

  Ce este un “format optic proprietar”?

  Reply
 • exe pe 08 Jun 2011

  Este un disc făcut de nintendo avand la baza tehnologia blu-ray.
  Soo au cumpărat licența de la sony si l-au rebrenduit si modificat ca sa nu poată fi folosit pe alte device-uri. Probabil ca același lucru va face si Microsoft cu următoarea generație xbox. Se va chema altfel dar la baza va fi tot tehnologie blu-ray de la sony.
  Comparație cu UMD nu cred ca e prea buna deoarece acolo sony a încercat sa impună UMD ca standard optic pt portabile pe când aici sony încearcă sa-si protejeze vânzările de ps3 care sunt folosite si ca blu-ray playere.

  Reply

Lasați un comentariu

* necesar
* necesar (confidential)
. Prin completarea acestui formular, sunteți de acord cu termenii și condițiile site-ului