Hi-Tech

Nikon lansează primul compact cu senzor APS-C

scris pe 05 Mar 2013 de Constantin Barbu 6537 vizualizări
Screen Shot 2013-03-05 at 12.26.27_

Nikon a lansat primul aparat de fotografiat compact din portofoliu care folosește un senzor de dimensiuni APS-C. Modelul Coolpix A folosește un obiectiv cu distanța focală de 18.5 mm și o apertură maximă de f2.8 și va fi disponibil începând cu această lună.

După o intrare oarecum ciudată pe piața aparatelor compacte cu obiective interschimbabile prin seria 1, care folosește un senzor de dimensiuni relativ mici (puteți vedea aici o comparație), Nikon a lansat astăzi și o cameră compactă care promite performanțe la nivelul unui dLSR. Cu o rezoluție de 16MP, senzorul poate atinge sensibilități de până la ISO 6400, cu un minim de ISO 100.

Aparatul este configurat pentru o operare cât mai ergonomică în modurile avansate (PASM) și are o dimensiune de doar 111 x 64 x 40 mm, cu o greutate de 299 de grame. Camera va fi compatibilă cu accesoriile Nikon existente, precum modulele GPS și WiFi, plus cu întreaga serie de blitz-uri Nikon. Ca accesoriu special, compania japoneză a lansat și un vizor optic ce poate fi atașat pe patina de blitz a aparatului, plus un adaptor pentru filtre optice de 46mm.

Camera va costa în jur de 1000 de euro la lansarea din această lună, iar prețul vizorului opțional va fi de aproximativ 450 de euro. Mai multe

detalii pe nikon.com.

0 comentarii

Lasați un comentariu

* necesar
* necesar (confidential)
. Prin completarea acestui formular, sunteți de acord cu termenii și condițiile site-ului