Hi-Tech

Nikon lansează primul aparat foto cu Android

scris pe 22 Aug 2012 de Constantin Barbu 9880 vizualizări
COOLPIX-S800c-Front-Back

Nikon a lansat modelul Coolpix S800c, prima cameră foto din lume bazată pe sistemul de operare Google Android. Aparatul include un obiectiv cu zoom optic 10X și un senzor de 16 megapixeli.

Noul S800c este, lap prima vedere, nu foarte diferit de orice alt aparat foto compact: obiectivul acoperă o plajă focală echivalentă de la 25mm la 250mm, cu o apertură de f3.2-f5.8, poate înregistra clipuri video FullHD și are o greutate de 184 de grame.

 

Designul este în linie cu gama Coolpix, fără nici un element deosebit, dincolo de spatele aparatului: un ecran tactil OLED de 3,5 inci este elementul de control principal pentru aparat, alături de cele trei taste funcționale obligatorii pentru platforma Android. În primă fază, aparatul va rula versiunea 2.3 a sistemului de operare Google, cu acces la magazinul de aplicații Play, conectivitate WiFi și un sistem de geolocație GPS asistat.

Teoretic, aparatul poate rula orice aplicație compatibilă (inclusiv Instagram), iar utilizatorii au la dispoziție 4GB de memorie pentru noi programe, dincolo de cartela de memorie SDHC folosită pentru salvarea imaginilor. Prețul noului S800c va fi de aproximativ 350 de euro, iar camera va fi disponibilă pe piață din toamnă.

5 comentarii

Lasați un comentariu

* necesar
* necesar (confidential)
. Prin completarea acestui formular, sunteți de acord cu termenii și condițiile site-ului