Hi-Tech

Nikon lansează J3, cel mai mic aparat foto mirrorless din lume

scris pe 08 Ian 2013 de Constantin Barbu 6803 vizualizări
feat nikon

Nikon a anunțat la CES 2013 cel mai nou membru al familiei Nikon 1, modelul J3, care este în acest moment cel mai mic aparat foto cu obiective interschimbabile din lume.

Cu un senzor în format CX de 14,2MP și o sensibilitate cuprinsă între ISO 160 și 6400, aparatul este dotat cu un procesor de imagine EXPEED 3A, extrem de rapid, ce permite o viteză foarte ridicată la fotografierea continua, de 15 cadre pe secunda cu focalizare automată, și cel mai scurt timp de declanșare din lume, aproximativ 80ms. Butoanele de control oferă accesul la modurile clasice de fotografiere, inclusiv manual, dar și la o serie de moduri speciale precum Captura Moment Optim.

Aparatul filmeaza în format Full HD 1080p, cu până la 60fps, dar și cu încetinitorul, până la viteze de 1200 de cadre pe secundă, la rezoluții mai scăzute. Sistemul de focalizare se bazează atât pe detecția de fază, cât și pe cea de contrast, punerea la punct fiind instantanee inclusiv în timpul filmării, conform informațiilor oferite de companie la evenimentul de lansare. Modul Creativ, disponibil la ambele modele, oferă o serie de filtre ce pot fi aplicate și vizualizate înainte de a realiza fotografia. De asemenea, cu ajutorul modului Captură Moment Optim, aparatul redă cu încetinitorul acțiunea ce tocmai se petrece pentru a da posibilitatea fotografului de a alege cadrul dorit.

Cu o greutate de doar 244 grame și dimensiuni de 101,0 x 60,5 x 28,8 mm, Nikon J3 este la ora actuala aparatul cu cel mai mic corp din lume, dintre aparatele foto digitale cu obiective interschimbabile care utilizează un senzor de imagine în format CX sau mai mare. Noul aparat Nikon J3 va fi disponibil începând cu luna februarie prin intermediul partenerilor oficiali Nikon în Romania. Mai multe detalii pe Nikon.ro.

0 comentarii

Lasați un comentariu

* necesar
* necesar (confidential)
. Prin completarea acestui formular, sunteți de acord cu termenii și condițiile site-ului