Hi-Tech

Mozilla își va lansa propriul sistem de operare pentru tablete și smartphone-uri

scris pe 27 Iul 2011 de Constantin Barbu 6255 vizualizări
mozila

Mozilla, producătorul browser-ului Firefox, unul dintre cele mai populare din lume, a anunțat că își va dezvolta propriul sistem de operare destinat telefoanelor inteligente și tabletelor. Viitorul OS va fi gratuit și va susține standarde deschise pe internet, iar codul sursă va fi disponibil constant oricărui programator care dorește să îl îmbunătățească.

La ora actuală, proiectul se numește Boot2Gecko (B2G) și este bazat parțial pe codul sursă al sistemului concurent (și open-source) de la Google, Android. Conform reprezentanților companiei citați de TechCrunch, B2G va fi conceput pentru a fi permanent conectat la internet, iar majoritatea aplicațiilor vor fi bazate pe web, într-un sistem cel mai probabil bazat pe Cloud Computing.

Aceasta nu este prima dată când Mozilla prezintă un concept pentru telefonie mobilă, după ce anul trecut a lansat un clip video cu un smartphone-concept, care include două video-proiectoare și un display tactil. Piața sistemelor de operare mobile este dominată în prezent de Google, urmat de Apple, RIM Blackberry și Microsoft. Nu știm care sunt șansele de reușită ale B2G, dar apariția unui nou jucător pe piață este de bun augur. Mai multe informații sunt disponibile pe pagina oficială a proiectului.

0 comentarii

Lasați un comentariu

* necesar
* necesar (confidential)
. Prin completarea acestui formular, sunteți de acord cu termenii și condițiile site-ului