Hi-Tech

Moto X – cu adevărat primul telefon Google

scris pe 02 Aug 2013 de Dragoș Aliciu 12136 vizualizări
Hi Tech - moto x

Primul telefon produs integral de Google prin capacități proprii își propune să-și dezobișnuiască utilizatorii de a mai atinge atât de mult ecranul sau butoanele hardware. Moto X poate fi controlat prin voce, afișează informații importante direct în ecranul principal și beneficiază de senzori care ușurează viața posesorului.

Google a prezentat Moto X, primul smartphone care poate fi numit într-adevăr un „Googlephone“. După telefoanele inteligente Nexus, produse în colaborare cu HTC, Samsung, și LG, gigantul american a achiziționat în urmă cu doi ani Motorola, iar Moto X este primul smartphone proiectat și produs integral prin mijloace proprii, de la hardware și până la sistemul de operare pe care îl rulează.

Moto X integrează toate serviciile gratuite oferite de Google și descrie clar direcția de dezvoltare a sistemului de operare Android către un control cât mai facil al funcțiilor, fără nevoia de a atinge ecranul sau butoanele hardware. Touchless Control (Control fără atingere) permite utilizatorului să verifice vremea și să primească direcții de orientare. Smartphone-ul răspunde permanent la fraza „Okay Google Now“ care, urmată de o comandă vocală poate iniția un apel, începe o căutare Google sau poate porni o melodie. Funcția Active Display aduce toate notificările importante (mailuri, apeluri pierdute, mesaje) în ecranul principal al telefonului și face posibilă moderarea lor fără deblocarea sistemului de operare, reducând astfel numărul de interacțiuni necesare.

Modul de folosire al camerei video este o inovație interesantă adusă de Moto X. Telefonul promite imagini de calitate foarte bună din doi pași simpli și elimină complet butonul dedicat de fotografiere, utilizatorul putând să declanșeze captura printr-o singură apăsare, oriunde pe ecran.

 

Moto X rulează Android 4.2.2, are un ecran de 4,7 inci, 16 GB de memorie (dar și o adiție de 50 de GB de spațiu de stocare în Google Drive – serviciu gratuit pentru 2 ani) , o cameră cu o rezoluție de 10 megapixeli și promite o autonomie de funcționare de 24 de ore în condiții de utilizare normală și 13 ore de vorbit. Pe lângă procesorul Snapdragon S4 Pro, smartphone-ul Google beneficiază de ajutorul a două noi procesoare, unul dintre ele fiind dedicat interpretării naturale a limbajului uman.


Dincolo de funcționalitate, Moto X se remarcă prin posibilitățile de personalizare. Sloganul „Designed by you“ înglobează posibilitatea ca utilizatorul să poată configura singur aproape toate detaliile de design ale telefonului. Cu ajutorul serviciului online Moto Maker, clienții Google își pot configura culoarea panoului față și a capacului telefonului, diferite accente de culoare (așa cum este cercul din jurul camerei), pot alege desene sau modele diferite, își pot grava numele sau alege o anumită culoare a căștilor. Telefonul va fi disponibil pentru început doar în SUA și America Latină începând cu luna septembrie, pentru un preț de 199$ (în condițiile unui contract încheiat pentru doi ani).

10 comentarii

 • mamicamea.ro pe 02 Aug 2013

  Pretul mi se pare super comparativ cu cel al concurentei apple sau samsung

  Reply
 • Crup pe 02 Aug 2013

  Telefonul e destept, dar mi s-a facut greata de marketingul incredibil de agresiv al acelui “OK Google now”. Practic toata functionarea telefonului se bazeaza pe a repeta la infinit asocierea de cuvinte “ok” (care automat induce o stare pozitiva) si brand-ul “Google”. Gretos marketing! Nu puteau ca in loc de acel cretin “OK Google now” sa fie cateva vorbe definite de utilizator, printr-o banala inregistrare audio?
  In rest, telefonul e super ok.

  Reply
 • A.Aurel pe 02 Aug 2013

  Cel mai probabil va rula Android 4.2 si nu 2.2 cum scrie in articol.

  Reply
 • Nene pe 02 Aug 2013

  “Moto X rulează Android 2.2″ – really???
  Poate 4.2 … Chiar in preistorie nu cred ca se intoarce Google.

  Reply
 • Eusinteu pe 02 Aug 2013

  Nu e posibil sa fie Android 2.2. Probabil e vorba despre Android 4.2.2.

  Reply
 • CB pe 03 Aug 2013

  “Moto X rulează Android 2.2, are un ecran de ”

  Wait, whaaat? Android 2.2? Guys, really? Seriously?

  Reply
 • daniel pe 04 Aug 2013

  android 2.2?
  nu cumva e o greseala?

  Reply
 • Ben pe 05 Aug 2013

  “Moto X rulează Android 2.2, are un ecran de 4,7 inci, 16 GB de memorie” – e Andorid 4.2.2

  Reply
 • oy pe 05 Aug 2013

  Foarte misto posibilitatea de a il configura!

  Reply

Lasați un comentariu

* necesar
* necesar (confidential)
. Prin completarea acestui formular, sunteți de acord cu termenii și condițiile site-ului