Hi-Tech

Microsoft a lansat Surface 2.0

scris pe 21 Noi 2011 de Constantin Barbu 8549 vizualizări
Screen shot 2011-11-21 at 11.27.46

Microsoft a lansat cea de-a doua generație a mesei interactive Surface, bazată pe un nou tip de tehnologie tactilă. Spre deosebire de generația precedentă, noul Surface 2.0 folosește un sistem touch bazat pe receptori infraroșii integrați în display, care permit o recunoaștere mult mai exactă a acțiunilor utilizatorului.

Microsoft Surface este un computer integrat într-un ecran de mari dimensiuni poziționat orizontal sub forma unei mese și a fost lansat inițial ca un proiect de cercetare în urmă cu mai mulți ani. Datorită utilizării extrem de facile, sistemul a devenit popular mai ales în mediul academic și în rândul companiilor care lucrează foarte mult cu publicul.

Numit PixelSense, sistemul integrat în noua masă interactivă Microsoft poate interpreta nu doar comenzi standard, ci poate recunoaște și interacționa cu unele obiecte care sunt puse pe suprafața activă.

Surface 2.0 include un afișaj FullHD cu o diagonală de 42 de inci, și permite mai multor utilizatori să interacționeze cu aparatul simultan. Principalele utilizări vor fi, în primă instanță, comerciale și educaționale, dar, mulțumită unui preț mai mic decât al primei generații, de 8900$, aplicațiile ar putea trece și în sfera utilizatorilor casnici.

Prețul noului aparat va fi de aproximativ 8500$, iar mai multe detalii vor fi făcute publice la începutul anului viitor.

0 comentarii

Lasați un comentariu

* necesar
* necesar (confidential)
. Prin completarea acestui formular, sunteți de acord cu termenii și condițiile site-ului