Hi-Tech

Meridian Explorer – sunet mai bun, oriunde

scris pe 18 Feb 2013 de Constantin Barbu 6471 vizualizări
meridian-explorer

Realist vorbind, plăcile de sunet integrate în computere, mai ales în cele portabile, nu sunt chiar instrumente de înaltă precizie, care să poată reproduce cu o fidelitate mare muzica înregistrată la o calitate înaltă. Pentru această problemă, Meridian Audio are o soluție simplă.

Meridian Explorer este un convertor de semnal digital la semnal analogic (DAC) de înaltă performanță, care odată conectat la un port USB preia automat funcțiile plăcii de sunet inegrate a computerului. Practic, este o “placă de sunet” externă, care folosește componente de calitate mult mai bună decât una integrată.

Aparatul are o dimensiune de doar 102 x 32 x 18mm și este construit din aluminiu, pentru o durabilitate cât mai mare. Un capăt include un port USB, care preia semnalul digital din orice aplicație și alimentează simultan modulul Explorer, iar celălalt capăt include două porturi audio: o ieșire optică mini Toslink digitală care poate fi folosită și ca port standard de căști și o a doua ieșire de 3.5mm, amplificată. Singurul element de control integrat este o rotiță analogică pentru volum.

Tehnic, Explorer folosește un set de condensatori electrolitici, alături de alte componente specializate, care promit un nivel de fidelitate comparabil cu cel al echipamentelor din gama Meridian. Aparatul este compatibil cu orice computer care ruleaza Windows, MacOS sau Linux, iar pentru ultimele două platforme nici nu are nevoie de drivere. Detalii complete pe meridian-audio.com.

3 comentarii

  • iosiP pe 18 Feb 2013

    “Tehnic”, ar fi preferabil sa va limitati articolele la subiecte pe care le intelegeti… ca altfel (tot “tehnic”) va faceti de ras!

    Reply
  • DnA pe 27 Feb 2013

    Dacă sunteți misterioși și îi lăsați în ceață pe bieții jurnaliști, nu-i ajutați cu nimic. Pe viitor vor folosi aceeași limbă de lemn, motiv pentru care vor ajunge iarăși la rubrica fun.

    Reply

Lasați un comentariu

* necesar
* necesar (confidential)
. Prin completarea acestui formular, sunteți de acord cu termenii și condițiile site-ului