Hi-Tech

Lenovo se alătură producătorilor de laptopuri ultrasubțiri prin seria U300 Ultrabook

scris pe 02 Sep 2011 de Dragoș Aliciu 10499 vizualizări
lenovo ultrabook

Producătorul chinez a prezentat două versiuni de laptopuri de doar 1,5 cm grosime cu carcasă unibody din aluminiu, procesoare Intel Core i5 și i7 și un sistem care asigură aprinderea în doar 10 secunde

ThinkPad sunt fără îndoială unele dintre cele mai bine construite laptopuri din oferta Lenovo, dar nu unele care să se remarce printr-un design extrem de estetic. Ideapad a fost considerată dintotdeauna colecția „drăguță“, dar fără capacități tehnice remarcabile.

Nou prezentata serie Ideapad U300 Ultrabook schimbă puțin ierarhiile din cadrul colecției Lenovo, îmbinând puterea de procesare (în cadrul versiunii de top) dată de un Intel Core i7, dar și frumusețea aluminiului prelucrat într-o carcasă unibody.

Groase de doar 1,5cm, noile Ultrabook abordează un design minimalist în centrul căruia stau touchpad-ul din sticlă, tastatura cu butoane rotunjite și două variante de culoare – portocaliu și gri. În plus, tehnologia de răcire asigură o ventilare mai bună a carcasei astfel încât calculatorul să poată fi ținut în poală fără probleme de încălzire.

Pe lângă procesorul care „vibrează“ la o frecvență de 1,8 Ghz, înăuntrul unui model U300 funcționează un hard-disk SSD cu o capacitate până la 256 Gb, o placă video Intel GMA 3000, până la 4Gb de memorie și o baterie pe care producătorul o apreciază la 8 ore de funcționare după o singură încărcare. Un sistem brevetat de compania chineză asigură aprinderea „la rece “ (boot-area) în 10,5 secunde. Se adaugă pe lista dotărilor și un conector HDMI, trei porturi USB precum și o cameră video de 1,3MP.

Prețurile pentru cele două versiuni, procesor i5 și i7 încep de la 1200$, iar laptopurile vor fi puse în vânzare din luna noiembrie.

3 comentarii

 • tavi pe 02 Sep 2011

  ThinkPad nu se remarca prin performantele bune, cat prin soliditatea constructiei (calitatea materialelor folosite si a imbinarii dintre acestea). Un ThinkPad va fi intotdeauna foarte scump comparativ cu orice alt laptop cu performante comparabile.

  IdeaPad nu se remarca printr-un design dragut, cat printr-un raport pret/calitate foarte bun. Este putin mai scump decat concurenta, dar, desi nu e la fel de robust precum ThinkPad, carcasa este facuta din materiale mai bune decat majoritatea laptopurilor.

  Reply
 • mircea pe 22 Sep 2012

  Pretul nu compenseaza calitatea… din pacate, gama IdeaPad sunt slabe… dupa 3 laptopuri Lenovo cu defectiuni la scurt timp dupa cumparare, am decis sa schimb brand-ul

  Reply
 • diana pe 14 Mar 2013

  Sunt fericitul castigator al unui Lenovo X1 Carbon. Mai scump decat Apple da’ cu ecran de 14″ la aceiasi greutate.
  Chestile de care imi pasa cand imi iau laptopul anual (anu’ trecut a fost Toshiba Portege) sunt greutatea, marimea ecranului si bateria. Aaaa si compatibilitatea cu versiunea de Linux pe care o folosesc eu.
  Nu am pretenti ca cineva sa fi testat prezentarea unui ultrabook cu Linux. Dar va rog frumos pune-ti greutatea si display-ul. Si poze cu tastatura.

  Reply

Lasați un comentariu

* necesar
* necesar (confidential)
. Prin completarea acestui formular, sunteți de acord cu termenii și condițiile site-ului